Κλειστό σφαγείο στο Ασήμι: «28 οικογένειες μένουν στο δρόμο»

Ηράκλειο
Κλειστό σφαγείο στο Ασήμι: «28 οικογένειες μένουν στο δρόμο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Λευκός καπνός» από τη συνάντηση για το μέλλον του σφαγείου που εξυπηρετούσε την Ανατολική Κρήτη

Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει το κλείσιμο του Σφαγείου στο Ασήμι τόσο για τους εργαζομένους σε αυτό όσο και για τους κτηνοτρόφους οι οποίοι, σε πολλές περιπτώσεις, αναγκάζονται να βγαίνουν εκτός Ηρακλείου για να εξυπηρετηθούν.

Σήμερα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ωστόσο, από αυτή τη συγκέντρωση βγήκε «λευκός καπνός», καθώς παρά την πρόσκληση που έγινε στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης, εκείνος δεν έδωσε το «παρών» στη συνάντηση για το ζήτημα του σφαγείου.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, στο neakriti.gr: «με απόφαση του δήμου έκλεισε το σφαγείο του Ασημίου με αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο 28 οικογένειες. Από αυτό το σφαγείο εξυπηρετούταν ολόκληρη η Ανατολική Κρήτη, κάτι που αυτή τη στιγμή δε γίνεται. Πρέπει να δοθεί λύση τόσο προς όφελος των εργαζομένων, αλλά και των κτηνοτρόφων οι οποίοι πηγαίνουν σε Ρέθυμνο και Χανιά για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους».

Ο κ. Βοργιάς επισημαίνει πως θα υπάρξει εκ νέου πρόσκληση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης ώστε να δοθεί λύση όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σφαγείο παραμένει κλειστό από τις 30 Μαΐου χωρίς η Δημοτική Αρχή να έχει αποσαφηνίσει την ημερομηνία επαναλειτουργίας του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την δημιουργία κλίματος ανασφάλειας τόσο στους εκτροφείς, κτηνοτρόφους, σφαγείς, κρεοπώλες, όσο και στους κρεοτοπαραγωγούς, καθώς προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κλάδος, είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο Ρέθυμνο, όπου λειτουργούν τα πιο κοντινά σφαγεία.

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News