«Φτιάξτε το δρόμο»: Πέτρες, χαντάκια και λάκκοι στους αγροτικούς δρόμους της Δαμάστας

Ηράκλειο
«Φτιάξτε το δρόμο»: Πέτρες, χαντάκια και λάκκοι στους αγροτικούς δρόμους της Δαμάστας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστιο το πρόβλημα και εξοργισμένοι οι κάτοικοι της Δαμάστας

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της Δαμάστας, που από τον χειμώνα βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο μη μπορώντας να φτάσουν στα χωράφια τους για να τα καλλιεργήσουν.

Ο λόγος είναι το δίκτυο των αγροτικών δρόμων γύρω από το μαρτυρικό χωριό του Μαλεβιζίου και κυρίως στο διάσημο για τα εκλεκτά προϊόντα του κάμπο της Δαμάστας, που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Ολόκληρα χαντάκια σκαμμένα στη μέση των δρόμων ή στα πλάγια, λάκκοι που μοιάζουν με... κρατήρες, μικρές και κυρίως μεγάλες πέτρες που έχουν κάνει τους δρόμους αδιάβατους, παγίδες για οδηγούς και αυτοκίνητα που είναι σχεδόν αδύνατον να κινηθούν σε πολλούς από τους δρόμους. Όπως μας μετέφεραν οι κάτοικοι, είναι συχνά τα περιστατικά κατά τα οποία, μη έχοντας άλλη εναλλακτική, οι αγρότες ρισκάρουν και κάνουν την επικίνδυνη διαδρομή, «κολλώντας» σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα να στήνονται ολόκληρες επιχειρήσεις με άλλα αυτοκίνητα συγχωριανών, που συνδράμουν για να ξεκολλήσουν από τα χαντάκια.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, καθώς οι περισσότεροι από τους κατοίκους του χωριού είναι αγρότες και εξαρτιόνται αποκλειστικά από τις περιουσίες τους, οι οποίες έχουν γίνει απροσπέλαστες. Στο ίδιο αδιέξοδο βρίσκονται όμως και οι Δαμαστιανοί που κατοικούν στο Ηράκλειο και πηγαίνουν στο χωριό για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, μη μπορώντας να τα προσεγγίσουν με τα αυτοκίνητά τους αφού το αγροτικό δίκτυο έχει... οργωθεί. Έτσι, πολλοί αναγκάζονται να διασχίζουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια, μη μπορώντας όμως ουσιαστικά να κάνουν τη δουλειά τους, αφού δε γίνεται να μεταφέρουν ούτε τα εφόδια ούτε και τα προϊόντα τους.

Στη σημερινή κατάσταση συνέβαλαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα, που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές, με τους κατοίκους να δηλώνουν ότι έχουν ενημερώσει τον Δήμο Μαλεβιζίου και έχουν λάβει την υπόσχεση ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί άμεσα.

Όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αποφασισμένοι να βρουν το δίκιο τους με κάθε τρόπο. Γιατί δεν είναι μόνο το ότι δεν μπορούν να φτάσουν στα χωράφια τους, αλλά και οι ζημιές που προκαλούν στα οχήματά τους, καθώς, μη έχοντας άλλη επιλογή, ρισκάρουν και τα βάλουν στους «καρόδρομους», όπως τους αποκαλούν.

Παράλληλα, οι Δαμαστιανοί απευθύνουν για μια ακόμη φορά έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες να φροντίσουν για την αποκατάσταση της ασφάλτου, τουλάχιστον στα πιο επικίνδυνα τμήματα της παλιάς εθνικής που οδηγεί στο χωριό, έχοντας επισημάνει το πρόβλημα ουκ ολίγες φορές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News