Εκδήλωση για τις ολοκληρώσεις μελών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Κρήτη
Εκδήλωση για τις ολοκληρώσεις μελών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ανοικτή Δομή Υποστήριξης τίμησε τα μέλη της

Σ’ ένα κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου και σε κλίμα ιδιαίτερα ζεστό συναισθηματικά πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση των Ολοκληρώσεων της Ανοικτής Δομής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ανοικτή Δομή Υποστήριξης τίμησε τα μέλη της, τα οποία ολοκλήρωσαν την κύρια φάση της θεραπείας τους δίνοντας ώθηση στα νεότερα μέλη στην προσπάθεια που κάνουν για απεξάρτηση. Σε μια εκδήλωση με τίτλο «Ζωή σου είναι ό,τι έδωσες…» άνθρωποι μέσα από διαφορετικά μονοπάτια αδιεξόδου που τους οδήγησε η εξάρτηση (ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο) και μέλη των οικογενειών τους, συναντήθηκαν, ένωσαν τη θέληση και την προσπάθειά τους για μια καλύτερη ζωή δίνοντας ομόφωνα το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλοβοήθειας.

Γιατί η θεραπεία των εξαρτημένων και των οικογενειών τους στο ΚΕΘΕΑ συμβαίνει κυρίως μέσα από ομάδες θεραπείας, όπου οι άνθρωποι βιώνουν την αίσθηση του «ανήκειν» και παράλληλα την αξία, το νόημα και όλα τα ευεργετικά οφέλη της συναισθηματικής προσφοράς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.

Έτσι δημιουργείται η κατάλληλη συνθήκη, η οποία διευκολύνει τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή και να εκφράσουν τη βαθύτερη φύση τους. Μέσα από το τόλμημα της ουσιαστικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, που αποτελεί το υψηλότερο κίνητρο για δράση και βιώνεται μέσα στις ομάδες, οι άνθρωποι ξεπερνούν τις αδυναμίες τους, εμπλουτίζουν και δυναμώνουν τα βήματά τους προς την εκπλήρωση της ύπαρξής τους, διαμορφώνοντας μια στάση ζωής με νόημα.

Η Ανοικτή Δομή Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας σε ενήλικες, άνω των 21 ετών, οι οποίοι έχουν κάποιο πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά (και είναι εργαζόμενοι ή φοιτητές), αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο. Παράλληλα, υποστηρίζει και τις οικογένειές τους.

Με την ευκαιρία το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ευχαριστεί θερμά το Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση του χώρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News