default-image

Yπόθεση Κατσούλη: Αποφυλακίζονται άμεσα οι κρατούμενοι

Ηράκλειο
Yπόθεση Κατσούλη: Αποφυλακίζονται άμεσα οι κρατούμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδικαστεί - εκ νέου - η πολύκροτη υπόθεση σε δεύτερο βαθμό

Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης θα εκδικαστεί ξανά η υπόθεση θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς Κώστα Κατσούλη, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα στη Νέα Αλικαρνασσό, τον Σεπτέμβριο του 2014, και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή περίπου δύο εβδομάδες αργότερα. Ο Άρειος Πάγος έκανε πριν από λίγα 24ωρα δεκτή την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που είχε υποβληθεί από την πλευρά της υπεράσπισης του ενός εκ των τριών καταδικασθέντων (σ.σ. του 30χρονου Κρητικού) για τη «θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη» σε βάρος του αείμνηστου Κατσούλη.

Αυτό σημαίνει, πρακτικά, σύμφωνα και με τον δικηγόρο του 30χρονου κ. Διονύση Βέρρα, ότι, από τη στιγμή που αναιρείται η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, όλοι οι κατηγορούμενοι για την εν λόγω υπόθεση, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι, αποφυλακίζονται άμεσα. «Όπως σωστά είχαμε εκτιμήσει, η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης τελικά αναιρέθηκε και η υπόθεση θα δικαστεί εκ νέου από την αρχή. Πρακτική συνέπεια αυτού είναι ότι, όποιος εκ των κατηγορουμένων κρατείται, αποφυλακίζεται άμεσα. Ο εντολέας μου είναι ήδη αρκετό καιρό εκτός φυλακών με αναστολή εκτέλεσης που πέτυχε, διότι είχε πιθανολογηθεί σφόδρα η παρούσα εξέλιξη», ανέφερε χθες σε δήλωση που παραχώρησε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου κατηγορούμενου, κ. Διονύσης Βέρρας.

Έτσι, εκτός από τον 30χρονο, ο οποίος έχει ήδη αποφυλακιστεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, με την τελευταία εξέλιξη και την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου από τον Άρειο Πάγο αποφυλακίζονται και οι δύο συγκατηγορούμενοί του, ηλικίας 28 και 36 ετών. Πλέον, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδικαστεί - εκ νέου - η πολύκροτη υπόθεση σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Ο προσδιορισμός της δίκης θα γίνει το ερχόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News