Ανακαινίζονται τα Κέντρα Υγείας Αγίας Βαρβάρας και Αρκαλοχωρίου

Ηράκλειο
Ανακαινίζονται τα Κέντρα Υγείας Αγίας Βαρβάρας και Αρκαλοχωρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Δύο συμβάσεις συνολικού ύψους 327.000€ υπεγράφησαν σήμερα στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου στις Αρχάνες μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Κοκοσάλη Μανώλη και της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κας Μαυρομάτη Ελένης.

Οι συμβάσεις αφορούν στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας στην Αγία Βαρβάρα Δήμου Γόρτυνας και στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Κοκοσάλης, δήλωσε ότι η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, αναγνωρίζοντας την έλλειψη κοινωνικών υποδομών στο νομό, διέθεσε μεγάλο ποσοστό του προϋπολογισμού των δημοσίων έργων του Τοπικού Προγράμματος LEADER σε δράσεις στήριξης βασικών υποδομών για τον αγροτικό πληθυσμό της ενδοχώρας του νομού. Στο πλαίσιο αυτό θα αναβαθμιστούν και τα δύο Κέντρα Υγείας Αγίας Βαρβάρας και Αρκαλοχωρίου, προς όφελος των κατοίκων.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κα Μαυρομάτη, ευχαρίστησε την Αναπτυξιακή Ηρακλείου για την έγκριση της χρηματοδότησης των δύο έργων και δήλωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει η δημοπράτηση των δύο έργων, που θα αναβαθμίσουν πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τοπικό πληθυσμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News