Ηράκλειο

35 χρόνια... μόνιμος τουρίστας στην Κρήτη!

Ο Ανδρέας Σκαφάρτο ερωτεύτηκε το νησί μας

«Έχω περάσει στην Κρήτη, στις Γούβες, δυόμισι χρόνια από τη ζωή μου», ανέφερε χαριτολογώντας σε άπταιστα ελληνικά ο κ. Ανδρέα Σκαφάρτο, Ιταλός στην καταγωγή, κάτοικος Βρυξελλών και λάτρης της Κρήτης, στη συνάντησή του με το δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη, ο οποίος τον βράβευσε για την αδιάλειπτη παρουσία του στο Δήμο Χερσονήσου τα τελευταία 35 χρόνια.

Από το 1984, ο 85χρονος σήμερα o κ. Σκαφάρτο, επισκέπτεται ανελλιπώς τις Γούβες, δύο φορές το χρόνο, κάθε Ιούνιο και Σεπτέμβριο και διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο. Του αρέσουν πολύ οι εκδρομές στο νησί και ακόμα περισσότερο οι μακρινοί περίπατοι στα χωριά της ευρύτερης περιοχής των Γουβών, όπου με τα χρόνια απέκτησε καλούς φίλους. Κάποιοι μάλιστα, σήμερα έχουν φύγει από τη ζωή, όμως όπως ο ίδιος επισήμανε έχει πολλές αναμνήσεις από το νησί και πάνω απ΄όλα δεσμούς αγάπης με τους ανθρώπους. Συνταξιούχος πια, προσέχει και ζει μετρημένα για να μπορεί να επισκέπτεται κάθε χρόνο τον τόπο που λατρεύει ως δεύτερη πατρίδα. Όπως εκμυστηρεύτηκε, μετά το θάνατο της μητέρας του το 1992 δεν έχει επισκεφθεί ξανά τη γενέτειρά του, ένα χωριό κοντά στη Νάπολη. Όμως ούτε μία χρονιά δεν παρέλειψε τις καθιερωμένες μηνιαίες επισκέψεις στον τόπο που υπεραγαπά, ακόμα και μετά την απώλεια της αγαπημένης του συζύγου. Αγαπά επίσης το κόκκινο κρασί και τα φρέσκα καρύδια του Σεπτέμβρη, οπότε και επισκέπτεται τους φίλους του στη Γαλύφα. Μετά από μια χειμαρρώδη εξομολόγηση από μνήμες και εμπειρίες, εμφανώς συγκινημένος παρέλαβε τιμητική διάκριση και ένα συμβολικό δώρο από το δήμαρχο.

«Είναι δική μας η τιμή, σας ευχαριστούμε θερμά, είναι ένα ελάχιστο δείγμα για τη χαρά που μας δίνετε να επιλέγετε τον τόπο μας επί σειρά ετών για να περάσετε τις διακοπές σας», ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Μαστοράκης. «Θα λέγαμε ότι είστε ένα κομμάτι της τουριστικής ιστορίας του δήμου μας», πρόσθεσε.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια