Τέλος η κυκλοφορία και παρουσία σε δάση και ευπαθείς περιοχές- Δείτε που δεν μπορείτε να πάτε

Κρήτη
Τέλος η κυκλοφορία και παρουσία σε δάση και ευπαθείς περιοχές- Δείτε που δεν μπορείτε να πάτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος

Η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, κατόπιν Απόφασης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της εισόδου και κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές

Αυτό θα γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2019 (έως 31 Οκτωβρίου 2019) από ώρα 00:00 έως και 24:00  για τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) και κατηγορίας 5 (κατάσταση ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ), στα δάση-ευπαθείς περιοχές του Νομού Ηρακλείου, ως εξής:

  1. Σύμη , Δήμου Βιάννου
  2. Ρούβας-Ζαρός, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού
  3. Γιούχτας, Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων
  4. Φουρνί, Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων
  5. Κέρη, Δήμου Μαλεβιζίου

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας των παραπάνω περιοχών, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών. Είναι καθήκον όλων να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές.   

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ 199

Η κλήση είναι ΔΩΡΕΑΝ από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο και πραγματοποιείται ακόμη κι όταν υπάρχει η ένδειξη  «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου».

Ενημέρωση για τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς & οδηγίες προστασίας:: https://www.civilprotection.gr/el/daily-fire-prediction-map https://www.civilprotection.gr/el/δασικές-πυρκαγιές

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News