Στο σκοτάδι περιοχές του Ηρακλείου

Ηράκλειο
Στο σκοτάδι περιοχές του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρό πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση το βράδυ της Δευτέρας στο Ηράκλειο!

Στο σκοτάδι «βυθίστηκαν» λίγο μετά τις 9 το βράδυ πολλές περιοχές του Ηρακλείου και της ενδοχώρας

Πιο συγκεκριμένα η Νέα Αλικαρνασσός, ο Κατσαμπάς, ο Μασταμπάς, αλλά και το κέντρο του Ηρακλείου έμειναν για αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα δοκιμάζοντας τα νεύρα και την υπομονή πολιτών και καταστηματαρχών.

Συνεργεία στην Λεωφόρο Ικάρου και Αντιστάσεως προσπαθούσαν καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να επιδιορθώσουν βλάβη σε μετασχηματιστή.

Λίγο μετά τις 10:30 το ρεύμα άρχισε σταδιακά να επανέρχεται.

Η βραδινή ταλαιπωρία χτύπησε και τα Χανιά καθώς το ρεύμα κόπηκε σε Σούδα, Ακρωτήρι, Βαμβακόπουλο, Τσικαλαριά και Γαλατά.

Σύμφωνα πάντως με τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ Γιάννη Βρέντζο η Επιχείρηση προχωρά σε ωριαίες εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος σε όλη την Κρήτη καθώς η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση λόγω καύσωνα έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες παραγωγής ενέργειας στο νησί. 

Υπενθυμίζεται ότι βλάβη σε κάποιες μονάδες παραγωγής του εργοστασίου της ΔΕΔΔΗΕ στα Ελληνοπεράματα Ηρακλείου, προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία σε κατοίκους πολλών περιοχών της ενδοχώρας το βράδυ της Κυριακής, οι οποίες μάλιστα συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα είχε προκληθεί από εργοστασιακή βλάβη, με αποτέλεσμα να βγουν κάποιες ομάδες εκτός λειτουργίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News