Ηράκλειο

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Αποδίδουν ευθύνες για την έλλειψη Παιδονευρολόγου

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε η παραίτηση της Λάγιας Βοργιά

Ευθύνες για την παραίτηση της μοναδικής Παιδονευρολόγου του ΠΑΓΝΗ, κ. Λάγιας Βοργιά, αποδίδει το Σωματείο.

Εξαιτίας της παραίτησης το νοσοκομείο έμεινε χωρίς Παιδονευρολόγο, με αποτέλεσμα οι μικροί ασθενείς να μείνουν χωρίς ειδικευμένο γιατρό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Παιδιατρική Κλινική του ΠαΓΝΗ, με την παραίτηση της μοναδικής Παιδονευρολόγου στο τριτοβάθμιο Νοσοκομείο του νησιού μας, καταδεικνύουν τις ευθύνες των κυβερνώντων για την απουσία στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Φανερώνουν την γύμνια ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την ανάπτυξη και στελέχωση ιατρικών εξειδικεύσεων, με κομβική και αναντικατάστατη σημασία, όπως αυτή της  αντιμετώπισης νευρολογικών προβλημάτων υγείας των παιδιών.

Οι ευθύνες αφορούν το Υπουργείο Υγείας, τη ΔΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου, που άφησαν να απογυμνωθεί μια υγειονομική μονάδα με μοναδική προσφορά και πρωτοποριακές διαγνωστικές μεθόδους και θεραπευτικές παρεμβάσεις σε παιδιά με νευρολογικά ελλείμματα.

Η έλλειψη σε παιδονευρολόγους έρχεται να προστεθεί στις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στις δημόσιες υγειονομικές δομές εξαιτίας της ανεπαρκέστατης κρατικής χρηματοδότησης της υγείας. Κάποιες από αυτές τις ελλείψεις "μπαλώνονται" είτε με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού είτε με μετακινήσεις εργαζομένων από τη μία δομή στην άλλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η απάντηση του διοικητή στο κενό παιδονευρολόγου, ότι η ΔΥΠΕ και η ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου καλούνται να βρουν λύση με άλλους γιατρούς από το Βενιζέλειο, αλλά και το Κέντρο Υγείας Βιάννου, που θα καλύπτουν και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Οι γιατροί που στηρίζουν τις δημόσιες δομές υγείας επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αξιοπρέπεια και εντιμότητα.

Οι εργαζόμενοι στεκόμαστε δίπλα στους γονείς που δίκαια ανησυχούν και αγανακτούν μπροστά σε ακυρώσεις προγραμματισμένων ραντεβού ή μπροστά σε μια ενδεχόμενη αναβολή ή ματαίωση της θεραπείας του παιδιού τους. 

Τα ημίμετρα με ημερομηνία λήξης δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα! Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία ανάλογες με τις σύγχρονες ανάγκες. Ώστε να παρέχονται καθολικά δωρεάν υπηρεσίες υγείας στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης.

Κανένα παιδί με νευρολογικό νόσημα να μην στερηθεί την παρακολούθηση και την θεραπεία του.»

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια