Ηράκλειο

Γνώριμοι των τοπικών αρχών οι καλλιεργητές κάνναβης - Απολογούνται την Τρίτη

Ενώπιον του Εισαγγελέα βρέθηκαν το μεσημέρι οι κατηγορούμενοι ως καλλιεργητές των φυτειών που εκριζώθηκαν χθες στην περιοχή της Τυλίσσου Ηρακλείου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας, στους δυο άντρες που συνελήφθησαν ως καλλιεργητές των φυτειών κάνναβης, που εντοπίστηκαν χθες στην ευρύτερη περιοχή της Τυλίσσου.

Οι κατηγορούμενοι έπεσαν στα δίχτυα της αστυνομίας μετά από πολυήμερη και επίπονη παρακολούθηση των κινήσεών τους από τους κομάντο των ειδικών αποστολών που είχαν γίνει σκιά τους.

Πρόκειται για ένα 44χρονο από την Αξό και ένα 29χρονο από τον Προφήτη Ηλία, συνήθεις ύποπτους για τις τοπικές αστυνομικές Αρχές, οι οποίοι μετέφεραν τη δράση τους σε μποστάνια και περβόλια στην περιοχή της Τυλίσου όπου είχαν εγκαταστήσει μικρές φυτείες με δενδρύλλια, όμως, που ξεπερνούσαν ήδη τα δύο μέτρα.

Εδώ και αρκετό διάστημα το Τμήμα Ειδικών Αποστολών Κρήτης είχε στήσει κλοιό γύρω τους, αναζητώντας τα ίχνη μεγάλων καλλιεργειών κάνναβης με τις οποίες συνδέονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που είχαν οι αστυνομικοί στη διάθεσή τους.

Με τη συνδρομή δυνάμεων από τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και Ρεθύμνου, την ΟΠΚΕ και τα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, οι αστυνομικοί επιχειρούσαν εδώ και αρκετές ημέρες να εντοπίσουν σημεία στον ορεινό Μυλοπόταμο, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα δενδρύλλια.

Ακολουθώντας τα βήματα του 44χρονου οι αστυνομικοί εντόπισαν τα 133 δενδρύλλια που καλλιεργούσε μαζί με τον 29χρονο στην Τύλισσο και αφού εξακριβώθηκε το modus operandi της συμμορίας, κρίθηκε σκόπιμη η άμεση σύλληψης τους όπως και έγινε χθες το πρωί στη διάρκεια της επιχείρησης που οδήγησε στην εκρίζωση τριών φυτειών κάνναβης με 133 δενδρύλλια  που ξεπερνούσαν σε ύψος τα 2 μέτρα.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων το Μυλοπόταμο και το Ηράκλειο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ακόμη: τρία δενδρύλλια κάνναβης (ύψους έως 30cm) φυσίγγια και ποσότητα αποξηραμένων τμημάτων δενδρυλλίων κάνναβης, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την αποξήρανση δενδρυλλίων κάνναβης, στο σπίτι του 44χρονου στο Ρέθυμνο.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωση καλλιέργειας ναρκωτικών κατά συναυτουργία, ενώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

 

 

 

Σχόλια