Ηράκλειο

Τίμησαν τους 62 Μάρτυρες στο Εκκλησάκι των Αγίων Πάντων

Το «παρών» έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ηρακλείου κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης και Ν. Ηγουμενίδης

Αρχιερατικό Μνημόσυνο, στο Εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι, για την ανάπαυση των ψυχών των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 09:30 το πρωί.

Πλήθος κόσμου τίμησε τη μνήμη τους, ενώ το "παρών" έδωσαν οι αρχές του τόπου, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές, μεταξύ αυτών οι κύριοι Γρηγόρης Ροκαδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης. 

Ο Γρηγόρης Ροκαδάκης έκανε δήλωση για την επέτειο των 62 Μαρτύρων και στη συνέλευση των Αποστρατων Αξιωματικών, αναφέροντας: «Πρέπει να αντιστεκόμαστε σε οποιαδήποτε απειλή για την πατρίδα μας και ενωμένοι να ξεπερνάμε τις δυσκολίες». 

Ο Γρηγόρης Ροκαδάκης έδωσε το «παρών» και στην ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και στη συνέχεια παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας η οποία αφορούσε σε συνταξιοδοτικά θέματα.Στην ομιλία του ο κύριος Ροκαδάκης ανέφερε ότι: «Το σοβαρό πρόβλημα των μειωμένων συντάξεων που αντιμετωπϊζουν σήμερα οι ένστολοι της χώρας οφείλεται στον ψηφισμένο απο την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -νόμο Κατρούγκαλου- ένα νόμο που βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας-με τα ζητήματα προς αντιμετώπιση-και η οποία θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην καταργησή του απο τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης του τόπου».

Κατάθεση στεφάνου από τον Νίκο Ηγουμενίδη στη μνήμη των 62 Μαρτύρων

Ο Νίκος Ηγουμενίδης συνομίλησε με πλήθος κόσμου που βρέθηκε στην τελετή μνήμης ενώ ο ίδιος δήλωσε:

«Οι 62 μάρτυρες του Ηρακλείου έγραψαν μία από τις πιο ηρωικές σελίδες αυτού του τόπου. Χαλύβδωσαν τη θέληση για μια ελεύθερη πατρίδα. Η σημερινή τελετή μνήμης είναι η ελάχιστη απόδοση τιμής. Σε μια περίοδο που δίνουμε μικρές και μεγάλες μάχες για την αξιοπρέπεια και το μέλλον της χώρας στεκόμαστε με περισυλλογή και σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που έδωσαν τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας τη ζωή τους και ένα φωτεινό παράδειγμα αγώνα για αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια