Ηράκλειο

Μεγάλες χασισοφυτείες στο Ηράκλειο - Εκριζώθηκαν δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2 μέτρων

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο άτομα που... κρύβονται πίσω από τις φυτείες

Μία μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης στέφθηκε με επιτυχία, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν μεγάλες φυτείες τόσο στο Ηράκλειο όσο και στον Μυλοπόταμο.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου η εν λόγω συντονισμένη επιχείρηση ολοκληρώθηκε, αφού αρχικά το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου έκαναν «ντου» σε αγροτικές περιοχές του Δήμου.

Εκεί εντοπίστηκαν τρείς φυτείες όπου καλλιεργούντο επιμελώς συνολικά 133 δενδρύλλια κάνναβης (ύψους μεγαλύτερο των 2 μέτρων), στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Για την εμπλοκή τους στην καλλιέργεια των συγκεκριμένων δενδρυλλίων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα ελληνικής καταγωγής και ηλικίας 44 και 29 ετών, για τους οποίους διαπιστώθηκε ο τρόπος modus operandi της δράσης τους.

Οι έρευνες, όμως δε σταμάτησαν εκεί: συνεχίστηκαν στα σπίτια του 44χρονου σε Ηράκλειο και Μυλοπόταμο.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τρία δενδρύλλια κάνναβης (ύψους έως 30cm),

  • φυσίγγια και

  • ποσότητα αποξηραμένων τμημάτων δενδρυλλίων κάνναβης, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την αποξήρανση δενδρυλλίων κάνναβης, στην οικία του 44χρονου στο Ρέθυμνο.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα (22.06.2019) το μεσημέρι συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οργανώθηκε σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου καθώς και αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου (Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνου και Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου).

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης σε αγροτικές τοποθεσίες Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Ηρακλείου, εντοπίστηκαν τρείς φυτείες όπου καλλιεργούντο επιμελώς συνολικά 133 δενδρύλλια κάνναβης (ύψους μεγαλύτερο των 2 μέτρων), στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Για την εμπλοκή τους στην καλλιέργεια των συγκεκριμένων δενδρυλλίων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 29 ετών, για τους οποίους διαπιστώθηκε ο τρόπος (modus operandi) της δράσης τους.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες του 44χρονου σε Ηράκλειο και σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ακόμη :

  • τρία δενδρύλλια κάνναβης (ύψους έως 30cm),

  • φυσίγγια και

  • ποσότητα αποξηραμένων τμημάτων δενδρυλλίων κάνναβης, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την αποξήρανση δενδρυλλίων κάνναβης, στην οικία του 44χρονου στο Ρέθυμνο.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια