default-image

Το ποτήρι της βρύσης… άδειο αλλά εκείνο… της οργής και της αγανάκτησης ξεχειλίζει

Κρήτη
Το ποτήρι της βρύσης… άδειο αλλά εκείνο… της οργής και της αγανάκτησης ξεχειλίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμη μέρα χωρίς νερό για πολίτες του Ηρακλείου

Σε υπόθεση για γερά νεύρα, εξελίσσεται το θέμα με την έλλειψη νερού σε περιοχές του Ηρακλείου  από την περασμένη Δευτέρα.

Αν και υπάρχουν διαβεβαιώσεις και από την ΔΕΥΑΗ ότι οι εργασίες που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν από τον Οργανισμό Ανάπτυξής Κρήτης ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, εν τούτοις, το πρόβλημα εξακολουθεί να  υφίσταται και την Παρασκευή.

Σε επικοινωνία του neakriti,gr με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ  κ. Γιώργο Βουρεξάκη: υπογράμμισε μεταξύ άλλων : Ναι το γνωρίζουμε το πρόβλημα ωστόσο από χθες έχουν τελειώσει τα έργα. Η υδροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά και σε κάποιες περιοχές αυτό έχει γίνει ενώ σε κάποιες άλλες αυτό θα επιτευχθεί στην διάρκεια της σημερινής ημέρας».

Την ίδια ώρα στο neakriti, εξακολουθούν να «πέφτουν» τηλέφωνα , από αγανακτισμένους πολίτες που τα τελευταία 24ώρα, έχουν αναγκαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς για να έχουν το πολυτιμότερο αγαθό, αναγκάζονται αφενός να καλούν βυτιοφόρα για να εφοδιάζονται με νερό ή ακόμη και να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες μπουκαλιών με εμφιαλωμένα νερά.

Οι πολίτες υποστηρίζουν ότι εκτός των άλλων έχει εξαντληθεί και θα κάνουν υπομονή μέχρι και σήμερα. Βέβαια στα αρνητικά της υπόθεσης συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ακολουθεί Σαββατοκύριακο και σίγουρα οι ανάγκες σε όλα τα νοικοκυριά θα είναι αυξημένες , λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.  

Γιατί, όμως, η τροφοδοσία με νερό διακόπηκε σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου; Διότι πραγματοποιούνταν εργασίες από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στη διανομή νερού στις ανατολικές συνοικίες της πόλης.

Στις πολύπαθες περιοχές συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων :Αγία Τριάδα, Κατσαμπά, Καρτερός , Πρασσάς, Καλλιθέα ακόμη και περιοχές του κέντρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον Δήμο Ηράκλειου χθες το μεσημέρι:  

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης στις 12/6/2019  για τα «Προβλήματα στη διανομή νερού στις ανατολικές συνοικίες λόγω έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ)» η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι το έργο της παράκαμψης του αγωγού των Μαλίων ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου  και η τροφοδοσία του αγωγού εκτιμάται  ότι θα επανέλθει σταδιακά αργά το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι πρόβλημα με την τροφοδοσία παρουσιάστηκε στις περιοχές: Κατσαμπά, Καρτερό, Πρασσά, Καλλιθέα καθώς και σε περιοχές του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου.

Περισσότερες πληροφορίες για την διανομή του νερού στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News