default-image

Ν.Καλογερής: Σε μάστιγα εξελίσσεται ο «λαγοκέφαλος»

Ηράκλειο
Ν.Καλογερής: Σε μάστιγα εξελίσσεται ο «λαγοκέφαλος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αναζητούμε λύσεις απεγνωσμένα Περιφέρεια και Επιστήμονες».

Απανωτές συσκέψεις χθες φορέων και επιστημόνων χθες στο Ηράκλειο. Αποφασίστηκε άμεσα να συσταθεί ομάδα εργασίας, η οποία θα καταθέσει το σχέδιο δράσης προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, μόλις μελετηθεί ο πληθυσμός των λαγοκέφαλων, οι μετακινήσεις του σε διαφορετικές περιόδους του χρόνου κι η παρουσία του στα παράλια της Κρήτης.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα δύσκολο στη διαχείριση του λέει στον 98,4  ο Νίκος Καλογερής, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα άλλες χώρες, όπως Κύπρος και Ισραήλ, δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα παρά τις όποιες προσπάθειες τους να βρουν λύση κι απλά έχουν αποδεχθεί την ύπαρξη του.

Εντωμεταξύ με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιούνται την επόμενη εβδομάδα στην Κρήτη δύο Διεθνή Επιστημονικά συνέδρια, με την παρουσία πλήθους διακεκριμένων ομιλητών από 100 και πλέον χώρες, με επίκεντρο το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και σημαντικά έργα περιβαλλοντικής σημασίας στο νησί.

*Το πρώτο συνέδριο αφορά την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ADAPTtoCLIMATE) και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 24 και 25 Ιουνίου στο Ηράκλειο σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

*Το δεύτερο συνέδριο αφορά τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων. Πρόκειται για το «7ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση Βιώσιμων Στερεών Αποβλήτων - Ηράκλειο 2019» που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 26 Ιουνίου στο Ηράκλειο. Το τριήμερο συνέδριο διοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ενιαίο Σύνδεσμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, θα διαρκέσει από 26 - 29 Ιουνίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News