Ηράκλειο

Περιβόλι της Ευρώπης η Κρήτη λέει η πρέσβης της Σουηδίας στον 98.4

Ημερίδα με θέμα ”Βιώσιμη καλλιέργεια και τροφή – το κοινό μας μέλλον” διοργανώνει η Πρεσβεία της Σουηδίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη στήριξη του Προξενείου της Σουηδίας, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, ώρα 14.00-18.00, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Όπως είπε στον 98.4 η Πρέσβης της Σουηδίας Charlotte Sammelin, η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Πρεσβείας για ενίσχυση και ενεργό συμβολή στον διάλογο για τη Βιωσιμότητα, την παρουσίαση καλών πρακτικών και την ενθάρρυνση των πρωτοβουλιών για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών, ειδικότερα στον αγροδιατροφικό τομέα.
Έχοντας ως αφετηρία τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και την ‘Agenda 2030’, η Πρεσβεία της Σουηδίας δηλώνει το παρόν στην ελληνική Περιφέρεια, θέλοντας να δώσει φωνή σε αυτούς που εφαρμόζουν τις Αρχές της Βιωσιμότητας στην πράξη και την εντάσσουν στην καθημερινή λειτουργία τους. Η Κρήτη, είναι μία περιοχή πρωτοπόρος στις δράσεις Βιωσιμότητας και μπορεί να αποτελέσει ‘καλό παράδειγμα’, περιοχή πιλότο και για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.
Παράλληλα, μέσω της καινοτόμας και εξωστρεφούς πρωτοβουλίας ‘’Pop - up Embassy’’, η Πρεσβεία της Σουηδίας θα λειτουργήσει για μία ημέρα στο Ηράκλειο! 
Συγκεκριμένα, η Πρέσβης της Σουηδίας, κα. Charlotte Sammelin, μαζί με το προσωπικό της Πρεσβείας θα παραμείνουν από τις 11.00 έως τις 18.00 στον χώρο του Επιμελητηρίου, στη διάθεση του κοινού, για να ενημερώσουν για τη Σουηδία και απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις.
Κατά την ημερίδα θα υπάρχει αυτόματη μετάφραση από και προς τα ελληνικά.
Μετάφραση: Sofia Keramida - Communication & Cultural Affairs Officer Embassy of Sweden

 

Σχόλια