Ηράκλειο

«Βράζει» το Σκαλάνι για τις ποσότητες νερού που χάνονται λόγω σπασμένου αγωγού

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι - Εδώ και 20 μέρες υφίσταται το πρόβλημα

Μια άσχημη εικόνα αντικρίζουν οι κάτοικοι του Σκαλανίου εδώ και 20 ημέρες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ ΤV, ένας αγωγός ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ έσπασε, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες νερού να χάνονται στο οδόστρωμα. Πρόκειται για μια εικόνα που προκαλεί πολλά ερωτηματικά ενόψει του καλοκαιριού που διανύουμε.

Το σπάσιμο του αγωγού δεν έγινε την τελευταία εβδομάδα, αλλά τις τελευταίες 20 ημέρες τρέχει νερό στον κεντρικό δρόμου του Σκαλανίου... Οι διαμαρτυρίες είναι έντονες το τελευταίο διάστημα, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία προσπάθεια ή απόπειρα επίλυσης του προβλήματος ούτε από τη δημοτική Αρχή του τόπου ούτε από την ίδια τη ΔΕΥΑΗ. Δεν είναι άλλωστε λίγοι οι κάτοικοι του Σκαλανίου που κάνουν λόγο για αμέλεια ή ακόμη και για αδιαφορία από την πλευρά της ΔΕΥΑΗ.

Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ ΤV πήγε στο κοντινό χωριό και αποτύπωσε την κατάσταση όπως έχει. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κατοίκων, έσπασε αγωγός της ΔΕΥΑΗ με συνέπεια να χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού και με την ανησυχία να είναι έκδηλη στο ενδεχόμενο να υπάρξει καθίζηση του οδοστρώματος στο επίμαχο σημείο. Μάλιστα, είναι εμφανής ο φόβος, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις, μήπως οι μεγάλες ποσότητες νερού δημιουργήσουν πρόβλημα στα αυτοκίνητα ως αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης καθίζησης.

Όπως υποστηρίζουν δημότες, αν και ενημέρωσαν τη ΔΕΥΑΗ αλλά και τον πρόεδρο Γιώργο Βουρεξάκη, δεν έχει γίνει εδώ και 20 μέρες κάποια απόπειρα επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος, με αποτέλεσμα το πολύτιμο αυτό αγαθό να χάνεται στον κεντρικό δρόμο του Σκαλανίου μέρα-νύχτα. Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα χρόνια και τους θερινούς μήνες, οπότε και η λειψυδρία ως πρόβλημα ήταν αρκετά έντονη, η ΔΕΥΑΗ διεμήνυε ότι θα υπάρξουν πρόστιμα για όσους σπαταλούν το νερό.

Οι κάτοικοι έστειλαν μηνύματα μέσω του τηλεοπτικού φακού, λέγοντας πως είναι μια εικόνα αποτρεπτική που η δημοτική Αρχή οφείλει να την αντιμετωπίσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση μιας κατοίκου, η οποία ανέφερε: «Να το φροντίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται... μήπως και διορθωθεί η κατάσταση. Έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί από χθες» αυτό το πρόβλημα. Με αυτήν τη φράση αποδίδονται ευθύνες στη δημοτική Αρχή, η οποία εδώ και 20 μέρες δείχνει ένα πρόσωπο αμέλειας προς τους κατοίκους του Σκαλανίου, αλλά και στο δημόσιο αγαθό, το νερό, που σπανίζει τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη.

Μετά από προσπάθειες, το neakriti.gr κατάφερε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, ωστόσο, όπως επεσήμανε και ο ίδιος, η υπηρεσία είναι κλειστή λόγω Αγίου Πνεύματος και από αύριο θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για την κατάσταση με το σπασμένο αγωγό στο Σκαλάνι.

Δείτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια