Δ. Βρύσαλης: Άφησαν την παιδοχειρουργική υποστελεχωμένη

Ηράκλειο
Δ. Βρύσαλης: Άφησαν την παιδοχειρουργική υποστελεχωμένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ελλείψεις και προβλήματα η λειτουργία της Παιδοχειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζόμενων μετά την επιστολή του Διευθυντή της Κλινικής προς τη Διοίκηση του ιδρύματος στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί… Το χρονικό διάστημα το οποίο έχει απομείνει με τρεις ιατρούς η κλινική είναι 17 ολόκληροι μήνες».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Βρύσαλης μιλώντας στον 98.4 επαναλαμβάνει ότι η Παιδοχειρουργική του ΠαΓΝΗ είναι η μοναδική τριτοβάθμια στην Κρήτη και το νότιο Αιγαίο. Εφημερεύει 30 ημέρες το μήνα και λειτουργώντας από το 1990 έχει περιθάλψει χιλιάδες παιδιά, ενώ πραγματοποιεί περίπου 300 χειρουργικές επεμβάσεις το χρόνο. Οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός της πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλούς νοσηλείας και θεραπείας παιδιών και βρεφών.

Το ίδιο αναφέρει πως ισχύει και για το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο δουλεύει με ένα ρεπό την εβδομάδα για να μπορέσουν να δοθούν οι καλοκαιρινές άδειες.

«Είναι εύκολο στα λόγια να κατηγορούν το σωματείο εργαζομένων όταν διαμαρτύρεται για την άσχημη κατάσταση σε Υγεία-Πρόνοια, ότι κινδυνολογούν και υπερβάλουν, αλλά στη πράξη, προκειμένου να μείνουν πιστοί στην πολιτική που θέλει ιδιωτικοποιημένη την υγεία με μίνιμουμ παροχές, δεν κάνουν ούτε το αυτονόητο: να διορίσουν δηλαδή άμεσα και άλλους μόνιμους παιδοχειρουργούς ώστε να συνεχίσει αυτή η κλινική το τεράστιο έργο της και το ίδιο να γίνει και στο νοσοκομείο των Χανίων εφόσον υπάρχει ανάγκη» αναφέρει ενδεικτικά.

Ανησυχία επικρατεί και για τη λειτουργία των χειρουργείων καθώς στη λίστα αναμονής βρίσκονται 3.400 άτομα.

Το Σωματείο προσθέτει ο Δημήτρης Βρύσαλης ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις διεκδικώντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News