Τέλος στο θρίλερ με τον Κοσμά Κακούρη - Που εντοπίστηκε μετά από 51 ώρες;

Ηράκλειο
Τέλος στο θρίλερ με τον Κοσμά Κακούρη - Που εντοπίστηκε μετά από 51 ώρες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιχείρηση αναζήτησης έφερε την χαρμόσυνη είδηση με τον εντοπισμό του 20χρονου

Έπειτα από 2 και πλέον 24ωρα αγωνίας και τεράστιες προσπάθειες από πλευράς των σωστικών συνεργείων, εντοπίστηκε τελικά τα ξημερώματα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος ο Κοσμάς Κακούρης. Ο 20χρονος φοιτητής είχε να δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της Παρασκευής αλλά το χαρμόσυνο μήνυμα ήρθε πλεόν τη Δευτέρα με τον εντοπισμό του. Χαμόγελα ανακούφισης για την οικογένειά του που βίωνε έναν εφιάλτη και 51 ώρες βασανιστικής αγωνίας, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν θα αντικρίσει ξανά τον Κοσμά.

Βρέθηκε στα Καλέσσα

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κρήτης κ.Λαγουδάκη που μίλησε στο neakriti.gr: «αρχικά ένας κάτοικος της περιοχής υποστήριξε ότι άκουσε κάτι σαν φωνές ή κλάματα σε μια αγροτική περιοχή στα Καλέσσα. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΤΑΕ και άντρες έσπευσαν στο σημείο αλλά η έλλειψη φωτισμού δεν βοήθησε να βρεθεί ο αγνοούμενος. Έπειτα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ και μετά από αναζήτηση βρέθηκε ο 20χρονος. Ήταν ταλαιπωρημένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με το Γιώργο Δημάκη που αναφέρθηκε στο αίσιο τέλος της εξαφάνισης του 20χρονου «Σας ευχαριστούμε όλους !!!Είναι λίγο ταλαιπωρημένος αλλά σώος! Παρακαλώ αρκεστείτε σ΄αυτό για την ώρα, και χαρείτε μαζί μας

Σε απόσταση από το σημείο εξαφάνισης

Καθοριστικός ήταν ο ρόλος των κατοίκων καθώς γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή και μπόρεσαν να καθοδηγήσουν τους άντρες της ΕΜΑΚ ώστε να φτάσουν τελικά στο επιθυμητό σημείο. Το σημείο εντοπισμού βέβαια απέχει από το σημείο όπου εξαφανίστηκε ο 20χρονος φοιτητής, οπότε ο ίδιος καλείται πλέον να εξηγήσει πως βρέθηκε από το Καβροχώρι, σε αγροτική περιοχή στα Καλέσσα. Το μόνο που έχει όμως σημασία για την οικογένειά του είναι ότι ο Κοσμάς επέστρεψε στην αγκαλιά των δικών του προσώπων, ενώ ικανοποίηση αισθάνονται και όσοι συμμετείχαν αυτές τις ημέρες στις τιτάνιες προσπάθειες αναζήτησης του νεαρού.

Πολύτιμη ήταν η συμβολή στις προσπάθειες αναζήτησης της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, εθελοντών, του Silver alert, του ΟΦΚΑΘ, «του Χαμόγελου Παιδιού» κατοίκων και εθελοντών.

Ψυχολογική υποστήριξη από το «Χαμόγελου του Παιδιού»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»: «θα βρίσκεται κοντά στον Κοσμά  και την οικογένειά του για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων. ».

Υπενθυμίζεται ο Κοσμάς Κακούρης εξαφανίστηκε από την περιοχή του Καβροχωρίου στις 9 το βράδυ της Παρασκευής, όποτε και έφυγε από το σπίτι του με τα πόδια, ενώ από εκείνο το σημείο και μετά, δεν τον ξαναείδε κανείς. Ο 20χρονος σπουδάζει στην Αγγλία και μετά τη δήλωση εξαφάνισης κινητοποιήθηκαν οι αρχές αστυνομία, πυροσβεστική και «Χαμόγελο του Παιδιού».Είναι όμως από εκείνες τις υποθέσεις που ευτυχώς έχουν αίσιο τέλος.

(Το neakriti.gr σεβόμενο την επιθυμία αφαίρεσε τη φωτογραφία του 20χρονου που έχει πλέον εντοπιστεί)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News