Μπήκαν για να κλέψουν, αλλά υπολόγισαν χωρίς το… γείτονα!

Ηράκλειο
Μπήκαν για να κλέψουν, αλλά υπολόγισαν χωρίς το… γείτονα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαρρήκτες έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή - Συνελήφθη ο ένας, συναγερμός για τον εντοπισμό του δεύτερου  

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου σε γειτονιά του Ηρακλείου, μετά τις δύο διαδοχικές διαρρήξεις που σημειώθηκαν σε διαμερίσματα της ίδια περιοχής.

Οι δράστες, αρχικά, εισέβαλλαν σε διαμέρισμα της περιοχής του Μασταμπά στο Ηράκλειο και καθότι - υπό άγνωστες αιτίες - δεν έκλεψαν τίποτα από το εν λόγω διαμέρισμα, αποφάσισαν να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση σε διαφορετικό διαμέρισμα της ίδιας περιοχής.

Έτσι, σκαρφαλώνοντας σε μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, εισέβαλλαν και στο δεύτερο διαμέρισμα, σπάζοντας το τζάμι της μπαλκονόπορτας.

Όπως αποδείχτηκε, όμως, οι διαρρήκτες υπολόγισαν χωρίς το… γείτονα, αφού ο θόρυβος από τα γυαλιά, καθώς έσπαγαν το τζάμι της μπαλκονόπορτας, κινητοποίησε άνθρωπο που διαμένει πλησίον του διαμερίσματος, ο οποίος και κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Ευτύχημα αποτελεί το γεγονός ότι οι δράστες, αντιλαμβανόμενοι πως κάποιος τους είχε εντοπίσει, δεν πρόλαβαν να αρπάξουν τίποτα, ούτε και από δεύτερο διαμέρισμα στο οποίο εισέβαλλαν, και τράπηκαν αμέσως σε φυγή.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), οι οποίοι και ξεκίνησαν καταδίωξη για τον εντοπισμό των διαρρηκτών.

Σε ελάχιστο χρόνο, ο ένας εκ των δύο δραστών - ένας 20χρονος νέος - συνελήφθη, ενώ ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος - ένας 23χρονος - ο οποίος και εξακολουθεί να αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές.

Οι… επίδοξοι κλέφτες, πιθανότατα, βασίστηκαν στην απουσία των κατοίκων, εξαιτίας του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Παρόλα αυτά, υπολόγισαν χωρίς τη συνδρομή των γειτόνων και έτσι η δράση τους περιορίστηκε μόνο σε υλικές ζημιές και στα δύο διαμερίσματα στα οποία εισέβαλλαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News