Αντιδράσεις μετά το ατύχημα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Ηράκλειο
Αντιδράσεις μετά το ατύχημα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Έκανε των ακροβάτη πάνω σε μεταλλικό κουτί που είχε τοποθετηθεί ανάποδα με Κλαρκ" αναφέρει η ανακοίνωση

Μετά το εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης με 50χρονο που έπεσε στο κενό, έντονες είναι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τις συνθήκες εργασίας. Αυτό που ζητά η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι «να ληφθούν επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Δεν είναι ούτε μια ούτε δυο οι φόρες που η σωματειακή επιτροπή στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης έχουμε καταγγείλει  τις  επικίνδυνες συνθήκες με τις οποίες εργαζόμαστε , την έλλειψη των οργανωτικών μέτρων μέσα στο χώρο καθώς και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν.

Δυστυχώς άλλο ένα εργατικό ατύχημα προστέθηκε στην μαύρη ατζέντα των ατυχημάτων  χθες το μεσημέρι στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης , αυτή τη φορά με θύμα ένα ηλικιωμένο εργάτη.  Ο αυταπασχολούμενος για να πάρει ένα μεροκάματο, καλέστηκε να εργαστεί σε μεγάλο ύψος , κάνοντας στη κυριολεξία των ακροβάτη  πάνω σε μεταλλικό κουτί που είχε τοποθετηθεί ανάποδα με Κλαρκ της εταιρίας Waste Solutions. Στην προσπάθεια του να αποκολλήσει κάποια μεταλλικά κομμάτια, έχασε την ισορροπία του και να συγκρουστεί στο κράσπεδο από μεγάλο ύψος με το κεφάλι.

 Αμέσως καλέστηκαν οι πρώτες βοήθειες μιας και είχε παραμείνει ακίνητος στο έδαφος χάνοντας αρκετό αίμα , φαινόταν η κατάσταση της υγείας του πολύ σοβαρή. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται εργατικό ατύχημα μέσα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.   Το έχουμε αναφέρει επανειλημμένα δημόσια , στην τεχνική επιθεώρηση εργασίας, στη Δημοτική αρχή , έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν σωρεία παραβάσεων στα οργανωτικά μετρά  , στο τρόπο που παρέχουμε  την εργασία μας  στην εταιρία- εργολάβο, θέτοντας τον εαυτό μας  συνεχώς  σε κίνδυνο.

Σοβαρότατες ευθύνες φέρει  η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΕΑΑ  αλλά και η Δημοτική αρχή,  που σφυρίζουν αδιάφορα όλο αυτό το διάστημα στις καταγγελίες του σωματείου και της σωματειακής επιτροπής και αφήνουν ένα εργολάβο να σακατεύει εργάτες για να αυγατίζουν τα κέρδη του.

Επισυνάπτουμε τις προηγούμενες ανακοινώσεις μας για τα μέτρα ασφάλειας και τα εργατικά ατυχήματα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.  Η «ανάπτυξη», η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, που προσκυνούν κάθε μέρα Κυβέρνηση, τοπικοί άρχοντες σε δήμους και περιφέρεια, είναι βαμμένη με το αίμα των εργατών, το δικό μας αίμα. Δεκάδες εργατικά ατυχήματα έχουν καταγραφεί μέσα σε ένα χρόνο, μονάχα στο νομό μας και στο εργοστάσιο ανακύκλωσης και στην αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς προτεραιότητα δεν αποτελεί η σωστή αποκομιδή και διαλογή με ασφάλεια αλλά το κέρδος του εργολάβου με κάθε κόστος.  

Στέλνουμε τις ευχές μας στον άνθρωπο και την οικογένεια του για ταχεία ανάρρωση, και καλούμε κάθε εργαζόμενο να παλέψει για συνθήκες ασφάλειας με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες, μαζί με το σωματείο μας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News