Ηράκλειο

Εργατικό ατύχημα στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης: Στην εντατική ο εργαζόμενος

Στη ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσηλεύεται ο εργαζόμενος που έπεσε από ύψος στο εργοστάσιο ανακύκλωσης  

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται ο εργαζόμενος, ηλικίας περίπου 50 ετών, που έπεσε από μεγάλο ύψος νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ εκτελούσε εργασίες στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Διοικητή των Νοσοκομείων Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, κ. Ιωάννη Τασσόπουλο, ο άνδρας, ο οποίος έχει πέσει από ύψος μεγαλύτερο των 5 μέτρων, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Βενιζελείου Νοσοκομείου, υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Τασσόπουλος στο neakriti.gr: «Ο άνδρας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, ωστόσο δεν είναι διασωληνωμένος. Τα τραύματά του εντοπίζονται κυρίως στο κεφάλι (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις), ενώ έχει τραυματιστεί και στο θώρακα. Πάντως, βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Βενιζελείου Νοσοκομείου να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της υγείας του».

Υπενθυμίζεται ότι ο εργαζόμενος, έπεσε στο έδαφος από ύψος, περίπου, 5 - 7 μέτρων, ενώ εκτελούσε εργασίες. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εργατικού Κέντυρου Ηρακλείου (ΕΚΗ), το ατύχημα συνέβη όταν ο εργαζόμενος προσπάθησε «να ανέβει με ανυψωτικό μηχάνημα, κλαρκ, στην ταράτσα του κτηρίου, γλίστρησε, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι».

Πρόκειται για ένα «σοβαρό» - σύμφωνα με το ΕΚΗ - εργατικό ατύχημα, το οποίο, μάλιστα, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των εργαζομένων, με άπαντες να αναμένουν την επακόλουθη αυτοψία που θα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να εξακριβωθούν και τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια