Ηράκλειο

Λαϊκή Συσπείρωση: «Μνημονιακότερη των μνημονιακών η διοίκηση Λαμπρινού»

«Καμία πρωτοτυπία» στην εκτέλεση του προϋπολογισμού υποστηρίζει η παράταξη

"Να μην πληρώσει άλλο ο δημότης. Να αυξηθεί τώρα η κρατική χρηματοδότηση στους δήμους , να αυξηθούν τα τέλη στις μεγάλες επιχειρήσεις και να απαλλαγούν άνεργοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανηαφερόμενη στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του δήμου Ηρακλείου στο πρώτο 3μηνο του 2019.

Όπως αναφέριε η ανακοίνωση που καταφέρεται κατά του Δήμου Ηρακλείου:

"Η διοίκηση του κ. Λαμπρινού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) στο δήμο του Ηρακλείου, αποδείχτηκε από τις πιο πειθαρχημένες στην εφαρμογή του κρατικού προϋπολογισμού. Ταυτίστηκε με την κυβερνητική πολιτική και τις επιταγές της ΕΕ, όπως φυσικά και οι προηγούμενοι. Έγινε μνημονιακότερη των μνημονιακών και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αυτό αποδεικνύεται και από την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού.

Καμιά …«πρωτοτυπία».Έχουν γίνει ικανότατοι διαχειριστές τηςοικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Την υλοποιούν κατά γράμμα και δεν βγάζουν ούτε ψίθυρο διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι και αυτήν τη χρονιά οι ΚΑΠ παραμένουν καθηλωμένοι όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αν πιστέψουμε τα παραμύθια του πρωθυπουργού, είμαστε στη «μεταμνημονιακή» εποχή της «δίκαιης ανάπτυξης». Για τους δήμους όμως δεν υπάρχει μεταμνημονιακή περίοδος. Υπάρχει η ίδια καθήλωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στα ίδια κουτσουρεμένα επίπεδα και μάλιστα πίσω και από την πρόβλεψη που είχαν συνομολογήσει με τους εταίρους στο μεσοπρόθεσμο. Απόδειξη και η εκτέλεση του προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Σ’ αυτό, τα εισπραχθέντα έσοδα από κρατική χρηματοδότηση φτάνουν στο 3,7% (!) των προϋπολογισθέντων (μόλις 516χιλ ευρώ).Το ίδιο διάστημα οι δημότες, έχουν πληρώσει το 36,2%του συνόλου των εισπραχθέντων εσόδων που αποτελούν το 49,5 % των εισπραχθέντων τακτικών εσόδων (5εκ ευρώ)και έπεται συνέχεια!

Βέβαια πάντα η Δημοτική Αρχή καταβάλλει αρκετή προσπάθεια να κρύψει την πραγματικότητα και να εξωραΐσει αριθμούς και την ίδια την πραγματικότητα, μιλώντας για έργα προϋπολογισμού 25εκ ευρώ για το 2019. Από αυτά όμως, στο πρώτο 3μηνο, έχει πληρωθεί το 3%(!) ενώ έχει τιμολογηθεί μόλις το 4,6% (!). Είναι γνωστό εξάλλου ότι όλα τα χρόνια του «Καλλικρατικού» δήμου Ηρακλείου (2011 μέχρι σήμερα) το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου εκτελείται σε ποσοστάαπογοητευτικά, που ελάχιστες φορές, αλλά και τότε μετά βίας, πιάνουν διψήφιο αριθμό!

Αυτές είναι οι συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.Οι πρώτοι με τον «Καλλικράτη» και οι επόμενοι με τον «Κλεισθένη», στο όνομα της «αυτοτέλειας», της «ανεξαρτησίας», της «αυτοδιοίκησης», έχουν κάνει τους δήμους επιχειρήσεις που εισπράττουν από τους δημότες, με την κρατική χρηματοδότηση να έχει μειωθεί δραματικά πάνω από 60%. Αυτό το καθεστώς υπερασπίζονται οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σε αυτό το καθεστώς η «Λαϊκή Συσπείρωση», οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι, όλοι οι συναγωνιστές που τίμησαν με την παρουσία τους τα ψηφοδέλτια της, πάμε κόντρα! Λέμε να μην πληρώσει άλλο ο δημότης.Να αυξηθεί τώρα η κρατική χρηματοδότηση στους δήμους. Να αυξηθούν τα τέλη στις μεγάλες επιχειρήσεις και να απαλλαγούν άνεργοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ κ.α.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια