Σωματείο ΠΑΓΝΗ: «Γιατί δεν πάνε τα παιδιά μας στις κατασκηνώσεις;»

Ηράκλειο
Σωματείο ΠΑΓΝΗ: «Γιατί δεν πάνε τα παιδιά μας στις κατασκηνώσεις;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Να πηγαίνουν και τα δικά τους παιδιά στις παιδικές  κατασκηνώσεις ζητά το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρότι ο κλάδος τους αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους των δημοσίων υπαλλήλων «δεν δίνεται η δυνατότητα τα παιδιά μας να φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις όπως σε εργαζόμενους άλλων κλάδων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι, εδώ και χρόνια, στον κλάδος μας, αν και είναι ένας από τους μεγαλύτερους των δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι και σήμερα δεν δίνεται η δυνατότητα τα παιδιά μας να φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις όπως σε εργαζόμενους άλλων κλάδων. Το σωματείο εργαζομένων έχει επισημάνει επανειλημμένα την ανάγκη τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων να μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις θερινές κατασκηνώσεις. Εδώ και χρόνια προσπαθούμε να λύσουμε τα ζητήματα που σχετίζονται με την κάλυψη των κατασκηνωτικών αναγκών, καθώς και της συμμετοχής σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης σε παιδικές κατασκηνώσεις δωρεάν. Οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών είναι μεγάλες και το βάρος που πέφτει κάθε καλοκαίρι στους γονείς είναι δυσβάσταχτο.

Το αίτημα αυτό διαχρονικά αγνοεί χρόνια τώρα η πολιτεία. Το σωματείο επαναφέρει το αίτημα  πλέον όχι μόνο στην πολιτεία αλλά και στη δημοτική αρχή Ηρακλείου πρωτίστως, αλλά και σε δήμους όμορους της πόλης ώστε να προχωρήσουν άμεσα στην δημιουργία ημερήσιων παιδικών θερινών κατασκηνώσεων σε αντίστοιχους δημοτικούς χώρους που υπάρχουν ή μπορεί να εξευρεθούν.

Με απόφαση μας, πήραμε την πρωτοβουλία  να διεκδικήσουμε ένα πάγιο αίτημα δεκάδων εργαζομένων.

Θεωρούμε, ότι στις σημερινές συνθήκες, η εξασφάλιση κατασκηνώσεων για τα παιδιά των υγειονομικών αποτελεί αναγκαιότητα αλλά και υποχρέωση του κράτους-Δήμων για να  στηρίξει τους εργαζομένους και ιδιαίτερα τους νεότερους (που έχουν και μικρότερα παιδιά) και που το εισόδημα τους έχει μειωθεί  δραματικά τα τελευταία χρόνια. Τα οφέλη της συμμετοχής των παιδιών σε κατασκηνωτικά προγράμματα (κοινωνικοποίηση - αναψυχή - διευκόλυνση εργαζόμενων γονέων - θερινές διακοπές κ.α.) είναι αναμφισβήτητα αναγκαία.

Διεκδικούμε η κάλυψη αυτή να γίνεται από το κράτος ή την τοπική διοίκηση ώστε να βοηθήσει τους συναδέλφους με παιδιά να μπορέσουν να απαλλαγούν, έστω και με καθυστέρηση, από το συγκεκριμένο κόστος και έτσι με μεγαλύτερη ευκολία να αποφασίσουν τι θα κάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η δημιουργική απασχόληση των παιδιών εκτός σχολείου είναι απαραίτητη.

Συνάδελφοι, οι αγώνες διεκδίκησης των εργαζομένων δεν πάνε χαμένοι, άσχετα αν αρχικά φαντάζει ουτοπία ή ακατόρθωτο, είτε αφορούν παροχές που ενισχύουν το εισόδημα και την οικογενειακή ζωή, είτε αφορούν αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες εργασίας. Όταν αποκτούν μαζικότητα, συλλογική δράση, υπομονή και επιμονή για το δίκαιο μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η διοίκηση του σωματείου θα πάρει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες (καταγραφή παιδιών 4-14 ετών) και ταυτόχρονα παρεμβάσεις στους αρμοδίους φορείς, προκειμένου να έχουμε πλήρη γνώση για τα τυχόν προβλήματα και τις δυσκολίες που αναφύονται και τέλος για να εξεταστούν οι όποιες παρεμβάσεις, μπορούν και πρέπει να γίνουν, για να διευκολύνουν την διεκδίκηση του αιτήματος μας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News