Αναβλήθηκε η δίκη για το άγριο φονικό με θύμα τον 71χρονο Όθωνα στις Μοίρες

Ηράκλειο
Αναβλήθηκε η δίκη για το άγριο φονικό με θύμα τον 71χρονο Όθωνα στις Μοίρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό επρόκειτο να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης

Αναβολή έλαβε σήμερα η δίκη με κατηγορούμενο έναν 25χρονο νεαρό, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης για την άγρια δολοφονία του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη, ο οποίος σφαγιάστηκε τον Αύγουστο του 2015, μέσα στο σπίτι του στις Μοίρες.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό επρόκειτο να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε "αορίστως", λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος έπρεπε να βρίσκεται σε άλλο δικαστήριο στην Αθήνα.

Έτσι, μέσα στο επόμενο διάστημα θα οριστεί νέα δικάσιμος από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Το αποτρόπαιο έγκλημα είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου του 2015, στις Μοίρες Ηρακλείου. Ο 25χρονος μαζί με έναν 21χρονο - σήμερα - άνδρα εισέβαλαν στο σπίτι του άτυχου ηλικιωμένου, την ώρα που εκείνος κοιμόταν.

Οι νεαροί μαχαίρωσαν θανάσιμα τον Ανδρουλιδάκη, άρπαξαν χρηματικό ποσό που είχε μαζί του ο 71χρονος κι εν συνεχεία έγιναν “καπνός”. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος, ήταν κατά την τέλεση της πράξης, ανήλικος.Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο εν λόγω κατηγορούμενος, δικάστηκε από Δικαστήριο Ανηλίκων: Τον Μάιο του 2017, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου επέβαλε συνολική ποινή 25 ετών στον 21χρονο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News