Ο Λ. Αυγενάκης με ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων καταστημάτων στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Ο Λ. Αυγενάκης με ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων καταστημάτων στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γραμματέας της ΝΔ συζήτησε μαζί τους για τα αιτήματά που έχουν

Με εκπροσώπους των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Καλαμακιού του Δήμου Φαιστού του ν. Ηρακλείου συναντήθηκε τη Δευτέρα ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο αύξησε τη γραμμή του αιγιαλού με αποτέλεσμα όλα τα παραθαλάσσια κτίσματα της παραλίας του Καλαμακίου να βρεθούν στην «κόκκινη» περιοχή και να απειλούνται με κατεδάφιση, ακόμη κι αν φέρουν νόμιμες άδειες.

Ο Γραμματέας της ΝΔ συζήτησε μαζί τους και τα αιτήματά τους για παράταση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν του 2019, την επαναχάραξη του αιγιαλού - για την οποία έχουν αρχίσει ήδη οι μελέτες-, καθώς και το πάγωμα των προστίμων από το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναχάραξης.

Από την πρώτη στιγμή, τον περασμένο Μάιο, ο κ. Αυγενάκης ανέδειξε το ζήτημα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή υπ’ αριθμ. πρωτ.: 7438/16.05.2019, στο πλαίσιο της οποίας ζητούσε από τους αρμόδιους υπουργούς (Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη, Υπουργό Τουρισμού κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο) την απρόσκοπτη, νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων που βρίσκονται κοντά στις παραλίες, καθώς και την παραχώρηση περιόδου προσαρμογής στους καταστηματάρχες στον νέο νόμο, ούτως ώστε οι επιχειρήσεις να μην χάσουν τα έσοδα μιας ολόκληρης χρονιάς.

Στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης ο κ. Αυγενάκης σημείωσε:

«Εργαζόμαστε για μια δίκαιη λύση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των καταστηματαρχών που επλήγησαν από την αιφνιδιαστική αλλαγή του νομικού πλαισίου από την Κυβέρνηση. Άμεση προτεραιότητά μας είναι να δοθεί στους καταστηματάρχες ο απαραίτητος χρόνος ούτως ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, χωρίς να χάσουν τα κέρδη μιας ολόκληρης χρονιάς. Συνεχίζουμε συντονισμένα τις ενέργειές μας όντες πάντοτε στο πλευρό τους για μια οριστική και βιώσιμη λύση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News