Ηράκλειο

Επίσκεψη στις ΤΟΜΥ από τον Υπουργό Υγείας

Συναντάται με στελέχη και το Δήμαρχο Ηρακλείου

Tις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) του Ηρακλείου Κρήτης επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο  Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης είχε ως εξής:

09:00 π.μ.            1η ΤΟΜΥ Ηρακλείου (Σπιναλόγκας & Αποστόλου Παύλου 22, Ηράκλειο Κρήτης)

10:00 π.μ.            Συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό

11:00 π.μ.            4η ΤΟΜΥ Ηρακλείου (Υακίνθου 9, Ηράκλειο Κρήτης)

12:00 μ.μ.            2η ΤΟΜΥ Ηρακλείου (Βελισσαρίου & Αρκονήσου, Νέα Αλικαρνασσός Ηρακλείου Κρήτης)

13:00 μ.μ.            3η ΤΟΜΥ Ηρακλείου (Ούλωφ Πάλμε 34, Ηράκλειο Κρήτης)

Προχωρά η μετεξέλιξη του Δημοτικού Ιατρείου σε Ακαδημαϊκή Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Στην τελική ευθεία έχει μπει η μετεξέλιξη  του Δημοτικού και Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Ηρακλείου  - 4η ΤΟΜΥ σε Ακαδημαϊκή Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ΦΕΚ και για αυτόν τον λόγο ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 10 Ιουνίου, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό,  στο γραφείο του στη Λότζια.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μαυρομάτη, ο Υποδιοικητής Στέλιος Δημητρακόπουλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και ο κ. Ξανθός τόνισε ότι η υπό δημιουργία Ακαδημαϊκή Μονάδα αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη αντίστοιχη σε ολόκληρη τη χώρα και συνιστά ένα καινοτόμο βήμα, στο οποίο συνεργάζονται αρμονικά ο Δήμος, η 7η ΥΠΕ και το Πανεπιστήμιο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Η επιτυχία του εγχειρήματος θα ανοίξει το δρόμο και για άλλα παρόμοια στο μέλλον, τόνισε ο Υπουργός.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια