«Ηράκλειο 3.7.5»: Δεσμεύσεις για τη συνέχεια σε ό,τι αφορά την πορεία του Δήμου

Ηράκλειο
«Ηράκλειο 3.7.5»: Δεσμεύσεις για τη συνέχεια σε ό,τι αφορά την πορεία του Δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ο Γιάννης Κουράκης να έχασε τη μάχη με τον Βασίλη Λαμπρινό για τη δημαρχία, αλλά η δημοτική κίνηση “Ηράκλειο 3.7.5” παραμένει πρώτη δύναμη... με διαφορά στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και σκοπεύει να λειτουργήσει ως τέτοια!

Αυτό συνάγεται εκ της ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της παράταξης, όπου διαβεβαιώνουν ότι στόχος είναι η δημιουργία μιας ισχυρής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα παλέψει για να σπάσουν τα “στεγανά” της προηγούμενης περιόδου.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: «Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης “Ηράκλειο 3.7.5” ευχαριστούμε τον λαό της πόλης μας που μας ανέδειξε σε πρώτη δύναμη με 36,7% και 18 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλώνουμε παρόντες στις εξελίξεις που έρχονται και αναλαμβάνουμε πλήρως τις ευθύνες που αναλογούν στην κίνησή μας σε ό,τι αφορά την πορεία του Δήμου.

Είμαστε μια νέα κίνηση που προέκυψε από συμμετοχικές διαδικασίες για τη διαμόρφωση του προγράμματός μας με πρωτοβουλία του Γιάννη Κουράκη.

Ουσιαστικά λειτουργήσαμε ως μια δεξαμενή σκέψης, με στόχο την αποτύπωση των αναγκών του Δήμου μας και την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εφαρμογής λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας, τη χωροταξική αναγέννηση, την πολιτιστική ανανέωση, την κοινωνική συνοχή, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την οικονομική αναζωογόνηση της πόλης και την αποτελεσματική διακυβέρνηση.

Οι προτάσεις μας είναι απολύτως ιεραρχημένες και κοστολογημένες. Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των πολιτών τις υιοθέτησε. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για προωθητικές συγκλίσεις και ευρύτερες συνεργασίες, που θα εξασφαλίσουν μια αναβάθμιση της λειτουργίας του Δήμου σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν.

Είναι ομόφωνη απόφασή μας να λειτουργήσει η κίνησή μας με αυτονομία και να συνεχίσει να παράγει ιδέες και προτάσεις για την πόλη μας. Στις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθούν τα όργανα διοίκησης και θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα συναντήσεων και διαβουλεύσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, για να διατηρήσουμε αμείωτη την επαφή μας με τον λαό του Ηρακλείου.

Είναι προφανές ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών δεν κατορθώσαμε να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που πίστευαν στην ανάγκη για δημοτική αλλαγή. Αυτό αποδεικνύεται και από το μέγεθος της αποχής, που είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Ηρακλείου.

Το πολιτικό πρόταγμα σήμερα είναι διαφορετικό. Πρόθεσή μας είναι να συγκροτηθεί μια ισχυρή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη βάση μιας σταθερής προγραμματικής συνεργασίας, με στόχο να πετύχουμε μια φυγή προς τα εμπρός για τον Δήμο και την πόλη μας. Θα παλέψουμε με όλους όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξουν οι επικρατούσες νοοτροπίες στη διακυβέρνηση του Δήμου και να σπάσουν τα όποια “στεγανά” της περασμένης περιόδου. Θα κινηθούμε μακριά από κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού του Ηρακλείου. Αυτό αποτελεί υποχρέωση της πλειοψηφίας και δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο για έναν ανοικτό διάλογο με όρους ισοτιμίας, που θα οδηγήσει σε συμπόρευση για το καλό της πόλης.

“Ηράκλειο 3.7.5”

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News