default-image

Νέο «θερμό» επεισόδιο στο Εργατικό Κέντρο – Πήγε και η αστυνομία

Κρήτη
Νέο «θερμό» επεισόδιο στο Εργατικό Κέντρο – Πήγε και η αστυνομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμη «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στον νομό Ηρακλείου

Συνεχίζεται ο... κακός χαμός με την αντιπαράθεση ΠΑΜΕ-διοίκησης Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, με τις δύο πλευρές να εκτοξεύουν κατηγορίες εναντίον αλλήλων και να φτάνουν ακόμη και στο σημείο να... καλούν την Αστυνομία, όπως έκανε ο πρόεδρος του ΕΚΗ σε επεισόδιο που έγινε προ ολίγων ημερών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της πλευράς σωματείου του ΠΑΜΕ, «μέλη του σωματείου μας συνάντησαν στο υπόγειο του Εργατικού Κέντρου μια γυναίκα που ετοίμαζε κάτι χαρτιά.

Όταν η ίδια ρωτήθηκε από ποιο σωματείο είναι και τι κάνει εκεί, άρχισε να φωνάζει “εδώ είναι το γραφείο μου! Φύγετε μη φωνάξω την Αστυνομία” κ.ά. Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι ήταν η κυρία Σ. Καρατσάλη (υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι εργαζόμενη, αλλά αυτοαπασχολούμενη με ατομική επιχείρηση ενεργή), που με την καθοδήγηση του Στ. Βοργιά προσπαθεί να εμφανίσει συνέλευση εργαζομένων και εκλογές του σωματείου πίσω από κλειστές πόρτες στα υπόγεια του ΕΚΗ.

Μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε στον χώρο ο εξαφανισμένος πρόεδρος του ΕΚΗ Στ. Βοργιάς, που έχει βάλει λουκέτο στη συλλογική λειτουργία του Εργατικού Κέντρου, που έχει να καλέσει το Δ.Σ. σε συνεδρίαση τέσσερις μήνες, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίστηκε και η Αστυνομία, που εισήλθε μέσα στο Εργατικό Κέντρο.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στ. Βοργιάς εγκαλούσε την Αστυνομία να παραμείνει στον χώρο και να συλλάβει το μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΗ Γ.Ξ. για “απειλή κατά της ζωής”, πράγμα το οποίο και επιχείρησαν, αλλά αποτράπηκε από την αποφασιστική στάση των συναδέλφων».

Το επεισόδιο, που το σωματείο χαρακτηρίζει ως «μια ακόμη μαύρη σελίδα του συνδικαλιστικού κινήματος στον νομό μας», δείχνοντας ως υπεύθυνο τον Στ. Βοργιά, είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά αναλόγων. Να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες...

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η επίθεση με ύβρις και απειλές που δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή Συνδικαλίστρια εργαζόμενη μέσα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από συνδικαλιστές του ΚΚΕ, της «ομάδας Συνδικαλιστών Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου», η οποία τρομοκρατημένη κάλεσε την αστυνομία. Έπειτα από παρέμβαση του Προέδρου του ΕΚΗ συνδ. Στέλιου Βοργία, που η έλευση του ήταν ταυτόχρονη με αυτή της αστυνομίας, είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει ο προπηλακισμός της συνδικαλίστριας και η αστυνομία να αποχωρήσει από το χώρο.

Δυστυχώς όμως η κατρακύλα τους και το θράσος τους δεν έφτασαν μόνο εκεί, δια του τύπου και κατ’ εξακολούθηση χαρακτηρίζουν τον συναδ. Πρόεδρο ακόμα και ως επικεφαλή εγκληματικής οργάνωσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΗ, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Δεν διστάζουν να πουν ότι ως δεύτερη φύση μας είναι η νοθεία στα Σωματεία…

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ δεν μπορούν να διαχειριστούν τις αλλεπάλληλες ήττες τους είτε στο συνδικαλισμό, είτε σε πολιτικό επίπεδο, σε καμία περίπτωση δεν τους επιτρέπετε, να προχωρούν σε τραμπουκισμούς, σε λασπολογία και σε συκοφαντίες.

Ελπίζουμε οι συγκεκριμένοι να μη βγουν τις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι τους γίνεται συνδικαλιστική δίωξη όταν θα βρεθούν στην δικαστική αίθουσα. Εκεί πια θα πρέπει να κατονομαστούν τα εγκλήματα και οι νοθείες που επικαλούνται.

Η υπομονή μας στα ψέματα και στους τραμπουκισμούς έχουν και τα όρια τους. Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, το μόνο που καταφέρνουν, είναι εκφυλίζουν την ιστορία του κομματικού τους φορέα, να εκθέτουν την ιστορία του ΕΚΗ και όλου του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Εμείς τους απαντάμε ότι η Δημοκρατία, οι Εργαζόμενοι και το ΕΚΗ δεν εκφοβίζονται και δεν τρομοκρατούνται.

Από τη Διοίκηση του ΕΚΗ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News