Ηράκλειο

Σφραγίδα STEM Label: Μεγάλη διάκριση για το 47ο Δημοτικό

Η καλύτερη αναγνώριση για την επίδοση του σχολείου στην τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά

Τεράστια επιτυχία για το 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει η σχολική χρονιά. Κατάφερε και αποσπάσει το STEM School Label, μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις για την εκπαιδευτική προσέγγιση STEM στην Ευρώπη από το European Schoolnet!

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής Αλέξανδρο Ρονιώτη:

"Το European Schoolnet είναι το δίκτυο 35 Υπουργείων Παιδείας σε όλη την Ευρώπη, το οποίο δημιούργησε για τα σχολεία της Ευρώπης μια διαδικασία συμβουλευτικής και πιστοποίησης σχολείων για την προώθηση των αντικειμένων Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM).

Είμαστε από τα ελάχιστα σχολεία της Ελλάδας, αν όχι το πρώτο, που αποσπάει τη σφραγίδα STEM Label, η οποία αποτελεί την καλύτερη αναγνώριση για την εξαιρετική επίδοση του σχολείου μας σε αυτόν το μαγικό κόσμο που συνδυάζει τις επιστήμες και την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά!

Για την πιστοποίηση χρειάζεται ένας μεγάλος συνδυασμός παραγόντων που συνυπολογίζονται. Η εισαγωγή καινοτόμων στοιχείων στα μαθήματα μας (όπως η ρομποτική, η 3D σχεδίαση, ο προγραμματισμός), το πολύ καλό επίπεδο υποδομών (διαδραστικοί πίνακες, εργαστήριο Η/Υ, 3d printer, κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής, κλπ), οι διακρίσεις μας σε διαγωνισμούς STEM (π.χ. Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Διαγωνισμός ST3dM, Διαγωνισμός SaferInternet), η συμμετοχή μας σε δράσεις (Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, Μαθητικό ραδιόφωνο), η ένταξή μας σε σχολικά δίκτυα καινοτομίας (π.χ. είμαστε μέλος της Oracle Academy, eTwinning), η κατάρτιση του προσωπικού σε νέα αντικείμενα (σεμινάρια STEM, STEAM, ST3dM, ρομποτικής, κλπ) και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες συνεκτιμήθηκαν στη μεγάλη αυτή διάκριση του 47ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Καταθέσαμε μέσω του European Schoolnet τη στρατηγική μας για τη διδασκαλία των συγκεκριμένων γνωστικών αντικειμένων και κερδίσαμε την αναγνώριση του σχολείου μας πανευρωπαϊκά αλλά και προσδοκούμε πλέον την επικοινωνία με άλλα αντίστοιχα σχολεία για διαμοίραση ιδεών και δράσεων.

Αγαπητοί γονείς, φέτος ήταν μια πραγματικά σπουδαία χρονιά για τις επιδόσεις του σχολείου μας και, σε προσωπικό επίπεδο, από τις πιο παραγωγικές (και δύσκολες). Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά σας και τους εύχομαι ολόψυχα καλή πρόοδο. Ελπίζω να άφησα μια μικρή παρακαταθήκη για το μέλλον, τουλάχιστον νιώθω ότι το προσπάθησα στον ελάχιστο χρόνο που επιτρέπει το μονόωρο μάθημα της Πληροφορικής".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια