Συναγερμός για έγκυο που κινδύνευσε σε πλοίο

Ηράκλειο
Συναγερμός για έγκυο που κινδύνευσε σε πλοίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τουρίστριας στα ανοιχτά της Κρήτης

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησε μια έγκυος στα ανοιχτά της Κρήτης…

Όλα συνέβησαν την Παρασκευή, περίπου, στις 12:30 το μεσημέρι, όταν μία έγκυος και ενώ βρισκόταν σε πλοίο, το οποίο είχε προορισμό τη Ντία, ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιά.

Πρόκειται για μία 30χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία, η οποία βρισκόταν στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της ναυαγοσωστικής σχολής «Ωκεανίς», κ. Μύρων Χαχλιουτάκης, μιλώντας στο neakriti.gr, «Μόλις ενημερωθήκαμε για το περιστατικό από το Λιμενικό Σώμα, στείλαμε αμέσως, από τη Χερσόνησο, το σωστικό φουσκωτό σκάφος “Ωκεανίς Γ”, το οποίο προσέγγισε το πλοίο και μετέφερε την έγκυο στην ξηρά, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γινόταν».

Εκεί, βρίσκονταν ήδη οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο και μετέφερε την τουρίστρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Έτσι, χάρη στην άμεση επέμβαση των ανδρών του «Ωκεανίς», τόσο η τουρίστρια, όσο και το μωράκι της, είναι, πλέον, ασφαλείς και υγιείς.

Τον επανάφεραν μετά από ανακοπή

Πάντως, αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό της… σωτήριας επέμβασης των ναυαγοσωστών της σχολής «Ωκεανίς», αφού μόλις χτες, Πέμπτη, έσωσαν έναν ακόμη άνθρωπο.

Πρόκειται για έναν 65χρονο τουρίστα από την Αγγλία, ο οποίος υπέστη ανακοπή, ενώ βρισκόταν μέσα στο νερό σε παραλία των Μαλίων.

Ο ναυαγοσώστης, ο οποίος βρισκόταν στην παραλία, εντοπίζοντας τον τουρίστα, μπήκε αμέσως στο νερό, τον μετέφερε στη στεριά και ξεκίνησε να του κάνει Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Έτσι, η καρδιά του 65χρονου επανήλθε και ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News