Ανοίγει ο δρόμος για το φράγμα Αμιρών!

Ηράκλειο
Ανοίγει ο δρόμος για το φράγμα Αμιρών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 45 ολόκληρα χρόνια επιτέλους εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου

Σε τροχιά... δρομολόγησης, μετά από 45 ολόκληρα χρόνια συζητήσεων και εξαγγελιών, μπαίνει επιτέλους το σχεδιαζόμενο από τη δεκαετία του ’70 (!) φράγμα Αμιρών-Αγίου Βασιλείου στον δήμο Βιάννου, αφού εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.

Μια εξέλιξη που σηματοδοτεί την έναρξη της κήρυξης των απαλλοτριώσεων και φυσικά ανοίγει τον δρόμο για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του σημαντικού έργου...

Αναλυτικότερα, όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, «υπεγράφη η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου “Φράγμα Αμιρών-Αγίου Βασιλείου νομού Ηρακλείου”, με κύριο του έργου την Περιφέρεια Κρήτης, στον δήμο Βιάννου, Π.Ε. Ηρακλείου, Περιφέρειας Κρήτης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή ενός μεγάλου και σημαντικού αναπτυξιακού έργου στον δήμο Βιάννου και με δεδομένη την κίνηση των απαλλοτριώσεων με 2,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης».

Αμέσως μετά την υπογραφή της απόφασης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου. Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι το έργο μπορεί να ενταχθεί για υλοποίηση και στη νέα προγραμματική σύμβαση 2020-2026.

«Σημαντική ημέρα»

Την έκδηλη ικανοποίησή του εξέφρασε ο απερχόμενος δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, που είχε τρέξει πολύ για την προώθηση του έργου. «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον Δήμο μας.

Μια προσπάθεια πολλών ετών, μια συλλογική προσπάθεια για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο στον τόπο μας, αυτό που αφορά την κατασκευή του φράγματος Αμιρών-Αγίου Βασιλείου, που οδεύει προς χρηματοδότηση, απέδωσε.

Σήμερα (σ.σ. χθες) εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης οι περιβαλλοντικοί όροι, που σημαίνει το ξεκίνημα για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων.

Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει τα δεδομένα στον πρωτογενή τομέα της περιοχής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, στη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, καθώς και στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη. Είναι ένα από τα λίγα έργα με πλήρη φάκελο ωριμότητας που η ελληνική Πολιτεία άμεσα θα χρηματοδοτήσει», σημειώνει ο κ. Μπαριτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News