Συναρπαστικό ταξίδι στην Ιταλία για το 6ο Δημοτικό στο πλαίσιο του Erasmus

Ηράκλειο
Συναρπαστικό ταξίδι στην Ιταλία για το 6ο Δημοτικό στο πλαίσιο του Erasmus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποδέχτηκαν τους μαθητές θερμά με παραδοσιακού χορούς, τραγούδια και τοπικά εδέσματα

Στην έκτη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus ΚΑ2 που υλοποιεί από το 2017 και μέχρι το 2020 με τίτλο «Fairytales cross European borders” («διασχίζοντας την Ευρώπη με παραμύθια») συμμετείχε από τις 20 έως και τις 24 Μαΐου 2019 το 6οΔημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Francavilla al Mare στην Ιταλία και από το σχολείο μας συμμετείχαν τέσσερις εκπαιδευτικοί: ο κ. Χρόνης Μαρκάκης , η κ. Στεφανία Αναγνωστάκη (αγγλικών), η κ. Κατερίνα Χατζηδάκη (γερμανικών) και η κ. ΄Ευα Ταβλαδωράκη. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με συναδέλφους από άλλες οκτώ χώρες που συμπράττουν στο πρόγραμμα: Γερμανία, Τουρκία, Ρουμανία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Φορέας υποδοχής ήταν το Insituto Comprensivo Statale “F. Masci”, το οποίο μας ξενάγησε σε τέσσερεις σχολικές μονάδες, τρεις της πρωτοβάθμιας και μία της δευτεροβάθμιας. Έτσι γνωρίσαμε από  κοντά πως λειτουργεί το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων μας υποδέχτηκαν θερμά με παραδοσιακού χορούς, τραγούδια και τοπικά εδέσματα. Με αφορμή αυτής της πολυεθνικής επίσκεψης οργανώθηκε στο δημοτικό θέατρο της πόλης εκδήλωση από τους μαθητές των χορευτικών και μουσικών τμημάτων. Στο ίδιο πλαίσιο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και να συνομιλήσουμε με τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος παρέθεσε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα οι οικοδεσπότες φρόντισαν , ώστε να γνωρίσουμε τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα της περιοχής: Επισκεφθήκαμε τον ναό του Αγ. Ιωάννη (in Venere), γευματίσαμε σε trabocco, πλωτή ξύλινη εγκατάσταση των ψαράδων, πεζοπορήσαμε  στα βουνά του Abruzzo στον Εθνικό Δρυμό του San Sassio. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θαυμάσαμε την θέα και τα ιστορικά  χωριά της περιοχής, όπως το  Santo Stefano di Sessanio, ξεναγηθήκαμε στο «δρόμο του μαλλιού», πάλαι ποτέ οικονομικό πυλώνα της περιοχής, ανεβήκαμε ως τα 1.460μ στο φημισμένο φρούριο Rocca Calascio.

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων με θέμα “a reading class” όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε σχετικά σεμινάρια και εργαστήρια που οργανώθηκαν από τις ομάδες της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ρουμανίας βελτιώνοντας έτσι τις τεχνικές μας στην διδασκαλία κατανόησης και παραγωγής γραπτού λόγου. Μεταξύ των εταίρων συζητήθηκε επίσης η πορεία του προγράμματος και προγραμματίστηκε η επόμενη, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Ισπανία

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του 6ου δημοτικού μοιράστηκαν σε ενημερωτική συνάντηση τις εμπειρίες τους με τους άλλους εκπαιδευτικούς του σχολείου, καθώς και του συστεγαζόμενου 44ου, με στόχο την ευρύτερη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News