Ηράκλειο

Α. Κριαράς: 6.000 συνταξιούχοι περιμένουν χρόνια για τη σύνταξη τους στο Ηράκλειο

Στα Τρίκαλα και στη Δράμα η εξέταση του φακέλου τους.

Πολύχρονη αναμονή για την απονομή συντάξεων, υποστελεχωμένες υπηρεσίες στο περιφερειακό κατάστημα του ΕΦΚΑ Ηρακλείου, φάκελοι που εξετάζονται σε δύο στάδια, στο εδώ κατάστημα και σε κάποιο άλλο ανά την Ελλάδα, συνταξιούχοι που δεν έχουν να ζήσουν, υπάλληλοι που δέχονται τα πυρά  των πρώτων, όταν για να βγει η δουλειά παίρνουν τους φακέλους στα σπίτια τους , ο φαύλος κύκλος της συνταξιοδότησης.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου καταγγέλλει πως  6.000 οι δικαιούχοι στο Ηράκλειο περιμένουν μέχρι και τέσσερα χρόνια για να λάβουν την σύνταξη τους, τους καλεί σε συνάντηση 25 Ιουνίου στο ΕΚΗ, όπως και τους υπαλλήλους του ΙΚΑ, με τον πρόεδρο της Ανδρέα Κριαρά να λέει στον 98.4 πως μόνο όλοι μαζί και ενωμένοι μπορούν να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στα αρμόδια Υπουργεία.
Ενδεικτικό της καθυστέρησης ,την παρούσα περίοδο εξετάζονται οι αιτήσεις για τις επικουρικές συντάξεις έτους 2105 και για τις κύριες έτους 2017.

Β. Κοκκινάκης: Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την ταλαιπωρία
Υποστελέχωση, κινητικότητα, κι οργανόγραμμα υπηρεσιών που ξεκίνησε το 2017, αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μερικά χρόνια αιτία του κακού σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Βασίλη Κοκκινάκη, επίσης στον 98.4.
«Πριν μερικά χρόνια ήμασταν 200, σήμερα είμαστε 60-65. Αν δεν στέλναμε τους φακέλους μετά την πρώτη επεξεργασία τους από εμάς στα υποκαταστήματα της υπόλοιπης χώρας, η κατάσταση θα ήταν χειρότερη» προσθέτει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια