Ηράκλειο

Η Ντία φόρεσε τα γιορτινά της ανήμερα της Αναλήψεως

Πλοιάρια με δεκάδες προσκυνητές στο γραφικό εκκλησάκι

Γέμισε και φέτος η Ντία από προσκυνητές που θέλησαν να ανάψουν ένα κεράκι στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στη νήσο.

Στις 7 το πρωί αναχώρησαν τα πλοιάρια με τους δεκάδες πιστούς που επισκέφθηκαν το γραφικό εκκλησάκι.Τη θεία λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Το γραφικό ξωκλήσι έχει τη δική του ιστορία. Από τότε που κατασκευάστηκε στη δεκαετία του '60 αποτελεί καταφύγιο ανθρώπους της θάλασσας και τους ψαράδες. Πολλά και τα τάματα των πιστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί για να προσκυνήσουν.

Η μεγάλη γιορτή της Αναλήψεως

Ο Ιησούς μετά την Ανάστασή από τους νεκρούς, δεν εγκατέλειψε αμέσως τον κόσμο, αλλά συνέχισε για 40 ημέρες να εμφανίζεται στους μαθητές Του (Πράξ.1,3). Έπρεπε οι πρώην δύσπιστοι και φοβισμένοι μαθητές να βιώσουν το γεγονός της. Της Αναλήψεως τιμάται η άνοδος του Χριστού στους ουρανούς, σαράντα μέρες μετά την Ανάσταση.

Μπάνιο στη θάλασσα – η πέτρα η μαλλιαρή!

Υπάρχει, όμως, και η παραδοσιακή διάσταση της γιορτής της Αναλήψεως κι αυτή είναι «η κάθοδος στη θάλασσα». H γιορτή της Αναλήψεως είναι η πρώτη μέρα του καλοκαιριού, που ο λαός της υπαίθρου επιτρέπει στον εαυτό του να κατέβει στη θάλασσα και να βουτήξει για κολύμπι στο νερό. Πριν από την ημέρα αυτήν, η θάλασσα μπορεί να κάνει κακό. Και κατεβαίνει συνήθως το απόγευμα ή το μεσημέρι, μετά τη λειτουργία, και βουτά, έστω και μόνο τα πόδια του, στο νερό, αφού κάνει τον σταυρό του και μετρήσει, με τις φούχτες του, 40 κύματα, όσες είναι οι μέρες από το Πάσχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια