Ηράκλειο

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ξανά, στην Κρήτη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Μινώα Πεδιάδος

Την Κρήτη θα επισκεφτεί την ερχόμενη Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για το σαμποτάζ του αεροδρομίου Καστελίου, που σημειώθηκε στην 7 Ιουνίου του 1942, και καταγράφηκε στην ιστορία ως η πρώτη ενέργεια δολιοφθοράς στην κατεχόμενη Ευρώπη.

Αμέσως μετά, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Μινώα Πεδιάδος. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της περιοχής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθως θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του. Πιθανότατα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα βρεθεί και στην Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Θραψανού, κ. Μαυραντωνάκη Γεώργιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επισκεφτεί και το Θραψανό, όπου οι κάτοικοι θα τον υποδεχτούν στην πλατεία του χωριού, εκεί όπου θα παρατεθεί και γεύμα προς τιμήν του, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού.

Αυτή θα είναι η 5η κατά σειρά κάθοδος του Προέδρου της Δημοκρατίας στην διάρκεια του τελευταίου έτους, με τον ίδιο να έχει πολλές φορές εκφραστεί δημοσίως για την αγάπη του απέναντι στην Κρήτη και τους Κρητικούς και να μην παραλείπει να το αποδεικνύει στην πράξη  επιστρέφοντας ιδιαιτέρως συχνά και  τιμώντας με την παρουσία του εκδηλώσεις από την μια άκρη του νησιού ως την άλλη.

Τον περασμένο Μάιο ο Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε στο Οροπέδιο για τα 151 χρόνια από την Μάχη του Λασιθίου.

Μόλις λίγες ημέρες μετά, στις αρχές Ιουνίου επέστρεψε ξανά για τα εγκαίνια των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο και για την εκδήλωση για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. 

Τον Οκτώβριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα Σφακιά όπου ανακηρύχθηκε ο Καλλικράτης μαρτυρικό χωριό, ενώ μόλις ένα μήνα πριν στις αρχές Μαΐου, επέστρεψε ξανά στα Χανιά και στην Κρήτη, καθώς παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τη μεταπολιτευτική Επανάσταση της περιόδου 1895-1896 και την απελευθέρωση του Αποκόρωνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια