Δύο Κρητικές δικαστίνες πήραν βαθμό προέδρου Εφετών

Ηράκλειο
Δύο Κρητικές δικαστίνες πήραν βαθμό προέδρου Εφετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο λόγος για τις εφέτες Θεονύμφη Λυράκη και Μερόπη Τζουγκαράκη

Στον βαθμό του προέδρου Εφετών προήχθησαν χθες δύο Κρητικές δικαστίνες που υπηρετούν εδώ και αρκετά χρόνια στο Ηράκλειο.

 Ο λόγος για τις εφέτες Θεονύμφη Λυράκη και Μερόπη Τζουγκαράκη, οι οποίες προήχθησαν με απόφαση του Ανώτατου 15μελούς Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, το οποίο συνεδρίασε χθες.

Και οι δύο πολύπειρες δικαστικές λειτουργοί υπηρετούν στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης εδώ και χρόνια: Η μεν Μερόπη Τζουγκαράκη από ιδρύσεως του Εφετείου, το 2011, η δε Θεονύμφη Λυράκη από το 2012.

Η κ. Λυράκη με καταγωγή από το Μεραμπέλο υπηρέτησε ως πάρεδρος στα Πρωτοδικεία Ρόδου και Αθηνών, ως πρωτοδίκης στο Ηράκλειο και ως πρόεδρος Πρωτοδικών σε Ηράκλειο και Χανιά.

Σημειώνεται ότι η κ. Λυράκη έχει βρεθεί στην Έδρα κατά την εκδίκαση ουκ ολίγων πολύκροτων υποθέσεων: Μία εξ αυτών ήταν η - πρόσφατη - δίκη για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, όπου η Λασιθιώτισσα δικαστής προήδρευσε του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Από την πλευρά της, η κ. Τζουγκαράκη - εκ Χανίων ορμώμενη - υπηρέτησε αρχικά ως πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Στη συνέχεια, υπηρέτησε (είτε ως πρωτοδίκης και πρόεδρος Πρωτοδικών, είτε ως εφέτης) σε Αθήνα, Πειραιά, Δωδεκάνησα και Χανιά.

Η  εφημερίδα «Νέα Κρητη» τις συγχαίρει αμφότερες και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News