default-image

Κάτι κάνουμε σωστά κύριοι της εξουσίας ...

Ηράκλειο
Κάτι κάνουμε σωστά κύριοι της εξουσίας ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέφυγαν απαντήσεις - Έδειχναν το δέντρο και δεν έβλεπαν το... δάσος

Η ρήση «... Η ζωή προχωρά με ανεξόδευτες λαχτάρες και κραυγές απατηλών θριάμβων» είναι η πρώτη σκέψη μας, τέλος, για έναν “βόρβορο” που ο ίδιος ο δήμαρχος με τη στάση του επικρότησε, σε μια πρωτοφανούς χαρακτήρα στρατηγική για μερίδα των ΜΜΕ.

Τα διαχώρισε σε «καλά και κακά, ανεκτά και μη», όχι όμως γι’ αυτό που κάνουν, να ασκούν κριτική και να ελέγχουν την εξουσία, θέτοντας ερωτήματα, αποκαλύπτοντας καταστάσεις και σχολιάζοντας τα κακώς κείμενα, αλλά “βαφτίζοντας” την κατοχυρωμένη από το ίδιο το Σύνταγμα αυτή τους τη λειτουργία «συστηματικούς προσωπικούς του υβριστές»!

Η συνέχεια είχε τις “αταβιστικές” συμπεριφορές ως αυτo-εκπληρούμενη προφητεία, ανθρώπων δυστυχώς όχι σκεπτόμενων αλλά «οπαδών». Ακόμη χειρότερα που, για λόγους μικροπρέπειας, σε αυτό το κλίμα εισχώρησαν και άνθρωποι των ΜΜΕ. Κατά μόνας ή οργανωμένα. Ιδίως όσοι εμπλέκονται με έναν “ιστό αράχνης” με την παρούσα δημοτική εξουσία.

Οι ίδιοι που θεωρούν εντελώς φυσικό ο γιος του δημάρχου να έχει άμεση εμπλοκή από τη διοίκηση και πολιτική γραμμή ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, μέχρι τις εργασιακές συμβάσεις του προσωπικού αυτού του σταθμού ή την εκπροσώπηση τοπικής εφημερίδας στον Πτωχευτικό Κώδικα, που συμπτωματικά στήριζε αποκλειστικά τον πατέρα και εκ νέου δήμαρχο, όταν για παράδειγμα “ναυαγούσε” η πλαζ στον Δερματά ή η ανάπλαση στο κέντρο της πόλης και αυτοί έδειχναν σε μακέτες πως όλα είναι τέλεια!

Οι υπερβολές αυτής της στρατηγικής έφτασαν στο σημείο κάποιοι μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος να αισθάνονται και να δηλώνουν ότι νίκησαν στις κάλπες την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ή την “ΚΡΗΤΗ TV”, έχοντας μάλλον μπερδέψει με ποιον υποψήφιο δήμαρχο είχαν τον ανταγωνισμό ή πιστεύοντας στα σοβαρά την “καραμέλα” ότι τα Μέσα χειραγωγούν και επιβάλλουν αξιώματα.

Είναι η βολική “καραμέλα” που πιπιλίζουν όσοι, αντί για “το δάσος” των προβλημάτων που αφορούν τον Δήμο, προτιμούν να δείχνουν το “δέντρο” όποιου ορίζουν ως αντίπαλό τους τεχνητά, για να αποφύγουν τις απαντήσεις για τα άλυτα προβλήματα.

Ας αναρωτηθούν όμως όλοι τους: Είναι δυνατόν να επιχαίρουν σήμερα για κάτι που μπορεί να γυρίσει αύριο πάνω τους; Φαντάζονται ότι, αν επιχειρήσουν να καταγράψουν και να ελέγξουν την όποια εξουσία με συνέπεια και όχι για “ξεκάρφωμα”, απέχουν πολύ από το να περάσουν από τα “καλά” στα “κακά” Μέσα; Τους απασχολεί μήπως καθόλου η πιθανότητα, αν περάσει ένα τέτοιο κλίμα, πολύ σύντομα να πρέπει να σκέφτονται τι και πώς θα το γράψουν για να μη δυσαρεστηθούν οι άρχοντες και τους εντάξουν στην κατηγορία των «συστηματικών υβριστών»; Το πρώτο βήμα για την ελευθερία του Τύπου σε καθεστώς προληπτικής και όχι μόνο λογοκρισίας είναι ακριβώς αυτό και «ψυχή της δημοσιογραφίας είναι η δημοσίευση», όχι οι δημόσιες σχέσεις.

Εμείς συνεχίζουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε τόσα χρόνια και που χιλιάδες αναγνώστες μας καθημερινά εμπιστεύονται από το υστέρημά τους να επιλέγουν. Οι δημοσιευμένες το Σάββατο τρεις επιστολές διαχρονικά τριών δημάρχων του Ηρακλείου, με το ίδιο σκεπτικό, ότι τους “θίγουμε” προσωπικά με τα δημοσιεύματά μας, είναι η απόδειξη ότι κάτι κάνουμε σωστά, δηλαδή να ελέγχουμε την εξουσία και των νυν και των πρώην και των επόμενων...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News