Ηράκλειο

Οι εργασίες σε φρεάτιο κατέληξαν σε... προσαγωγή

"Βέτο" από τον ιδιοκτήτη της έκτασης

Σε προσαγωγή και αντιδράσεις κατέληξε η προσπάθεια υπαλλήλου της ΔΕΥΑΗ να μπει το πρωί της Δευτέρας σε περιφραγμένη έκταση μεταξύ Εσταυρωμένου και Ξηροποτάμου Hρακλείου για να εκτελέσει εργασίες. Η έκταση ανήκει σε πολίτη που απουσίαζε εκτός Κρήτης με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα και να προσαχθεί ο υπάλληλος.

Όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της έκτασης «έσπασαν το φράχτη και πέρασαν στην ιδιωτική έκταση. Κι αυτό ενώ υπάρχει η δυνατότητα να περάσουν από δημόσιο χώρο. Τεχνικά υφίσταται τρόπος αλλά δεν θέλησαν να το κάνουν. Έτσι όταν με ενημέρωσαν περίοικοι ότι μπήκαν στην έκταση ,απευθύνθηκα στο αστυνομικό τμήμα».

"Κίνδυνος από το ανοιχτό φρεάτιο"

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΗ κ.Παπαματθαιάκης υποστηρίζει ότι «όταν ενημερώσουμε τον ιδιοκτήτη και αν ο ίδιος το επιθυμεί, μας επιτρέπει να μπούμε στην έκταση για επισκευή, καθαρισμό και έλεγχο του φρεατίου. Αυτή τη φορά όμως επρόκειτο για κατεπείγουσα διαδικασία – αφού το φρεάτιο ήταν ακάλυπτο και έπρεπε να καλυφθεί με πλέγμα για να μην υπάρξει ατύχημα- αλλά ο ιδιοκτήτης απουσίαζε».

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΗ το φρεάτιο αποχέτευσης αφορά στον κεντρικό αγωγό που οδηγεί από το Γάζι προς βιολογικό καθαρισμό και μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή υπήρχε ανεμπόδιστη πρόσβαση στο χώρο. Το θέμα πλέον έχει αναλάβει νομικός σύμβουλος της δημοτικής επιχείρησης και έπεται συνέχεια.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια