Συναγερμός στο «Ν. Καζαντζάκης»: Άρπαξε φωτιά κινητήρας αεροσκάφους

Ηράκλειο
Συναγερμός στο «Ν. Καζαντζάκης»: Άρπαξε φωτιά κινητήρας αεροσκάφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις φλόγες τυλίχθηκε ο κινητήρας αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Ηράκλειου

Συναγερμός σήμανε, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αεροσκάφος.

Ο κινητήρας αεροσκάφους που βρισκόταν σε στάση στην πίστα του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», άρπαξε φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθεί κινητοποίηση.

Πρόκειται για αεροσκάφος που μόλις είχε προσγειωθεί, μετά από πτήση από την Τσεχία.

Σύμφωνα με το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Νίκο Λαγουδάκη, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr «η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και κατασβήστηκε με φορητά μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει το αεροδρόμιο».

Στο σημείο έσπευσαν και άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι και προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο του αεροσκάφους.

Τα αίτια υπό τα οποία ξέσπασε η πυρκαγιά θα αναλάβει να διερευνήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ, η εταιρία στην οποία ανήκει το αεροσκάφος, θα προχωρήσει σε περεταίρω τεχνικό έλεγχο.

«Άμεσα με πυροσβεστήρες χειρός έσβησε η φωτιά στον κινητήρα ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική. Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών ολοκληρώθηκε δίχως κανένα πρόβλημα. Κάποιοι μάλιστα επιβάτες δεν αντιλήφθηκαν καν τι είχε συμβεί» τόνισε ο αερολιμενάρχης κ. Γιώργος Πλιάκας σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το αεροσκάφος, πάντως, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει και πάλι για αεροδρόμιο της Τσεχίας, παρέμεινε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου προκειμένου να γίνει ο έλεγχος που απαιτείται και να δοθεί ή όχι, έγκριση για να πετάξει

Ευτύχημα αποτελεί πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός εξαιτίας της πυρκαγιάς.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News