Ηράκλειο

Οι 3 Δήμαρχοι που έχουν βάλει κατά της ΚΡΗΤΗ TV για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ

Ασλάνης, Κουράκης και Λαμπρινός... διαμαρτύρονταν για τη δουλειά των μέσων της ΚΡΗΤΗ TV

Οι εργαζόμενοι και τα μέσα του Ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV πασχίζουν καθημερινά με έναν σκοπό: απρόσκοπτη ενημέρωση προς όλους για όλους!

Στόχος είναι η είδηση να φτάνει στους Κρητικούς έγκαιρα και με εγκυρότητα. Χωρίς να θίγονται υπολήψεις, προσωπικότητες και οικογένειες, η ενημέρωση των πολιτών γίνεται με αντικειμενικότητα, αλλά και κριτική διάθεση προς τα κέντρα εξουσίας, με γνώμονα πάντα τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια του πολίτη.

Η αποκαλυπτική δημοσιογραφία έχει πολλές φορές φέρει απέναντι στα μέσα του Ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV αξιωματούχους του τόπου που θα επιθυμούσαν μια πιο χαλαρή δημοσιογραφία... δημοσίων σχέσεων, χωρίς αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και μια πιο ελεγχόμενη ενημέρωση προς τους πολίτες. Το φαινόμενο διαμαρτυρίας κάποιου δημάρχου για τα ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» και των ειδήσεων του Ράδιο 9,84 και των αναρτήσεων του πόρταλ neakriti.gr δεν είναι τωρινό! Τρεις δήμαρχοι Ηρακλείου ως τώρα έχουν καταφερθεί εναντίον των ανωτέρω μέσων με ανακοινώσεις, ένας εξ αυτών και με πληρωμένες καταχωρήσεις σε άλλα μέσα και εφημερίδες της πόλης, άλλος με εξώδικο καταγγέλλοντας δημόσια τα ρεπορτάζ μας, κι ο τρίτος κοινοποιώντας σε όλες τις επαφές του βιβλίου διευθύνσεων του Δήμου Ηρακλείου την επιστολή του!

Τρεις δήμαρχοι της πόλης του Ηρακλείου, οι κύριοι Κώστας Ασλάνης, Γιάννης Κουράκης και Βασίλης Λαμπρινός, έχουν εκδώσει ανακοινώσεις εναντίον της ΚΡΗΤΗ TV και της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» ύστερα από ρεπορτάζ ή σχόλια των παραπολιτικών στηλών, καταγγέλλοντάς μας γιατί... δημοσιεύσαμε πληροφορίες που δεν τους άρεσαν! Και αυτό που κάποιος συμπεραίνει εύκολα από τα ανωτέρω είναι ότι, για να μας καταγγέλλουν όλοι, «μάλλον κάτι κάνουμε καλά»!

Μάλιστα, οι δύο εκ των οποίων έχουν προβεί σε δημόσιες ανακοινώσεις κατά των μέσων της ΚΡΗΤΗ TV, δηλαδή Κουράκης και Λαμπρινός, αύριο αναμετρώνται στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019. Ωστόσο η εγκυρότητα και η ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας έχουν κατατάξει την ΚΡΗΤΗ TV πρώτη στην αξιοπιστία της πανελλαδικά, αλλά και με διαφορά το κανάλι που απολαμβάνει τη μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών και συνεπώς με τις υψηλότερες τηλεθεάσεις: 82% τη βραδιά των εκλογών στις 26 Μαΐου!

Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές στον κόσμο ότι τα μέσα της ΚΡΗΤΗ TV δεν αποτελούν κανένα συγκρότημα. Είναι διακριτά μέσα ενημέρωσης, που επιτελεί το καθένα τον ρόλο του, έχοντας κερδίσει με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα την εμπιστοσύνη του κόσμου!

Ο Κώστας Ασλάνης το 2002

Η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» φέρνει σήμερα ξανά στο φως, καθώς είχαν δημοσιευτεί όταν εστάλησαν, τις ανακοινώσεις των τριών δημάρχων, που σε διαφορετικό χρόνο, όπως συνάγεται, είχαν εκδώσει για τα ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει κατά καιρούς. Ήταν προεκλογική περίοδος του 2002, και πιο συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, όταν ο τότε δήμαρχος Κώστας Ασλάνης, έχοντας χάσει τη στήριξη από το κόμμα του και κατερχόμενος ως «αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου με τη δημοτική ομάδα του να έχει φυλλορροήσει, εξέδωσε ανακοίνωση σε βάρος της ΚΡΗΤΗ TV και της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», τη δημοσίευση της οποίας από τις άλλες εφημερίδες του Ηρακλείου εξασφάλισε πληρώνοντας με λεφτά του Δήμου Ηρακλείου, καθώς η ανακοίνωση τότε συνοδευόταν και από εντολή δημοσίευσης μισής σελίδας στη σελίδα 3 κάθε εφημερίδας.

Στην ανακοίνωση Ασλάνη του 2002, που θυμίζει πολύ Λαμπρινό τού σήμερα, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τις τελευταίες ημέρες εντείνεται ο πόλεμος συγκεκριμένου συγκροτήματος ενημέρωσης (τηλεόραση “ΚΡΗΤΗ TV”, εφημερίδα “Νέα Κρήτη”) τόσο σε βάρος προσωπικά του δημάρχου όσο και της δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου. Η επίθεση αυτή, που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια ακόμη και της υπερβολικής ή άδικης δημοσιογραφικής κριτικής, είναι ύποπτη όχι μόνο για τον χρόνο αλλά και για την ουσία της σκοπιμότητας της (...). Το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό συγκρότημα καθημερινώς ανακαλύπτει “θέματα” για τα οποία θα επιτεθεί με τον πιο υβριστικό τρόπο στον δήμαρχο και τη δημοτική Αρχή (...). Δε θα μπούμε στον κόπο να απαντήσουμε σε προβοκάτσιες, συκοφαντίες, και ύβρεις». Περίπου αυτά και άλλα τέτοια ανέφερε ο κ. Ασλάνης το 2002, που σήμερα έχει ταχθεί στο πλευρό του Βασίλη Λαμπρινού.

Το εξώδικο του Γιάννη Κουράκη

Τον Αύγουστο του 2004, ο τότε δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης απέστειλε στην εφημερίδα εξώδικο πρόσκληση-δήλωση διαμαρτυρίας, επικρίνοντας μάλιστα ακόμη και τα σημεία στίξης και τον έντονο μαύρο χρωματισμό των λέξεων σχολίου προς το πρόσωπό του. Στο εξώδικό του έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Κουράκης: «Το ανωτέρω δημοσίευμα είναι ψευδές και κατάπτυστο, αποτέλεσμα σατανικής φαντασίας, δόλια πράξη προς αποκλειστικό σκοπό την προσβολή της προσωπικότητάς μου ως ατόμου και δημάρχου, την υποβάθμιση, τον μηδενισμό του τεράστιου και σημαντικού δημοτικού έργου, που έχει γίνει και γίνεται προς ανάδειξη της πόλεως του Ηρακλείου ως σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, ώστε οι δημότες να ασχολούνται με τον ψιθυρισμό (...).

Η εκτοξευθείσα λάσπη, υπό τύπον γκεμπελισμού, στο πρόσωπό μου, ταιριάζει στα πρόσωπα που ενεπνεύθησαν το δημοσίευμα αυτό, γιατί δεν έχουν το ανάστημα για πολιτική αντιπαράθεση, έχουν γλοιώδη υπόσταση και ασχολούνται με την εκτόξευση συκοφαντιών, πιστεύοντες είναι υπεράνω της ηθικής και των νόμων (...). Διαμαρτύρομαι για την ανωτέρω αντιδεοντολογική και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά σας, που εντέλει θίγει και το κύρος της εφημερίδας σας, και σας καλώ να καταχωρήσετε στην 1η σελίδα την παρούσα μου και να αποκηρύξετε το ανωτέρω κατάπτυστο δημοσίευμα και να μου γνωρίσετε το όνομα του συντάξαντος».

Και τα πυρά του Βασίλη Λαμπρινού

Στην ίδια γραμμή Ασλάνη του 2002 και ο Λαμπρινός. Διαβάζοντας κάποιος 19 χρόνια μετά την επιστολή Ασλάνη και αυτές του Βασίλη Λαμπρινού, παρατηρεί κοινή φρασεολογία και νιώθει σαν να μην πέρασε μια μέρα. Με τη διαφορά ότι τότε ο Ασλάνης επιδίωκε τον δημόσιο διάλογο διά της τηλεόρασης ΚΡΗΤΗ TV, αντίθετα με τον Βασίλη Λαμπρινό που λειτούργησε με διαχωριστικές γραμμές προς τα μέσα ενημέρωσης της πόλης, προχωρώντας δηλαδή σε μια τύπου προληπτική λογοκρισία ή φίμωσης συγκεκριμένου μέσου, της ΚΡΗΤΗ TV, όπως είναι γνωστό από τις προηγούμενες πλέον ημέρες που δε δέχτηκε να φιλοξενηθεί ο ίδιος, και έχοντας δώσει οδηγία και στην ομάδα του να πράξουν το ίδιο σε κανένα μέσο του Ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV ως τη δεύτερη Κυριακή.

Σε επίσημη επιστολή του προς την εφημερίδα «Νέα Κρήτη» -έχουν υπάρξει κι άλλες από το Facebook που δε λογίζονται επίσημες- όπου καταφέρεται σε βάρος των μέσων ενημέρωσης της ΚΡΗΤΗ TV, ο Βασίλης Λαμπρινός αναφέρει, μεταξύ άλλων, τον Νοέμβριο του 2017: «Με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας “Νέα Κρήτη”, τα οποία, μεταξύ άλλων ψευδών, εμπλέκουν μέλος της οικογένειας σε ένα παντελώς ανυπόστατο σενάριο (δήθεν συμμετοχής του γιου μου στην κατάρτιση του Οργανισμού του Δήμου, αλλά και εξαιτίας της καθημερινής και συστηματικής ψευδολογίας, της λασπολογίας, της συκοφαντίας και του εγχεόμενου - και ξενίζοντος για την έντασή του - μίσους από το συγκεκριμένο συγκρότημα ΜΜΕ (με στόχο πάντα να πληγεί το κύρος της παρούσας δημοτικής Αρχής και το δικό μου προσωπικά) (...). Η προσπάθεια αποδόμησης της δημοτικής παράταξης, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, ξεκίνησε από την προεκλογική περίοδο του 2014», αναφέρει ενδεικτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια