Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμο Μινώα Πεδιάδος είναι γεγονός

Ηράκλειο
Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμο Μινώα Πεδιάδος είναι γεγονός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε θεσμό τείνει να μετατραπεί το Φεστιβάλ

Θεσμός έχει γίνει το 2ο μαθητικό φεστιβάλ Δήμου Μινώα Πεδιάδας, το οποίο, φέτος, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τη Δευτέρα 3 μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Το τετραήμερο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου και κατά τη διάρκειά του τα σχολεία και νηπιαγωγεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης θα παρουσιάσουν μουσικοθεατρικές παραστάσεις, δράσεις φιλαναγνωσίας όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα παιδιά παρουσιάζοντας την προσπάθειά τους στο πλαίσιο δράσης, ευαισθητοποίησης και δημιουργικότητας.

Το Φεστιβάλ τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και σκοπό έχει την ανάδειξη των δεξιοτήτων των μαθητών αλλά και την ουσιαστική ενημέρωση των γονέων και μαθητών για εκπαιδευτικά ζητήματα μέσα από εσπερίδες και διαδραστικά εργαστήρια.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και η Α/θμια Σχολική Επιτροπή, με τη στήριξη της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας «Δρώντες επί σκηνής» και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνουν 3 με 7 Ιουνίου 2019, το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου μας.

Αποτελεί πλέον θεσμό και διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Δήμο μας. Η έκφραση, η δημιουργία και η συνεργασία των παιδιών, ο ζήλος των παιδαγωγών-εμψυχωτών, η υποστήριξη των γονέων αλλά και η μεγάλη απήχηση του κοινού μας οδηγούν και μας δεσμεύουν να δημιουργούμε σήμερα και στο μέλλον πολιτιστικά δρώμενα, διατηρώντας ψηλά το στοιχείο της πολιτιστικής παιδείας ελπίζοντας ότι θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να ανοίξει τους ορίζοντές του σε παγκρήτιο επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News