Ηράκλειο

«Έργα» στο... παρά πέντε των εκλογών τα οποία «θυμήθηκαν» τώρα

Προεκλογικός... οργασμός έργων από την δημοτική αρχή Ηρακλείου

Για πέντε χρόνια τα έργα στον δήμο Ηρακλείου γινόταν “με το σταγονόμετρο”, αφού η δημοτική Αρχή προτιμούσε να “καβαντζώνει” τα χρήματα που εισπράττει, αντί να τα διαθέτει για έργο προς όφελος των δημοτών. Αλλά οι - προεκλογικές - ανάγκες και... θεούς πείθουν, οπότε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, και μάλιστα ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα, πριν από τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, η εικόνα έχει αλλάξει άρδην!

“Φωτιά” έχουν πάρει τα συνεργεία του Δήμου, που έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα προκειμένου να ολοκληρώσουν έργα, να ασφαλτοστρώσουν δρόμους, να καθαρίζουν και να καλλωπίσουν γειτονιές. Πρόκειται για έργα τα οποία, ενώ έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό, ως διά μαγείας γίνονται τώρα δύο μόλις μέρες πριν ανοίξουν και πάλι οι κάλπες για τον β’ γύρο των εκλογών, που θα αναδείξουν το ποιος θα αναλάβει τον δημαρχιακό θώκο.

Ασφαλτόστρωση σε τμήμα της λεωφόρου Ικάρου, κούρεμα γκαζόν στην περιοχή του Καράβολα, κλαδέματα και επιχείρηση- “σκούπα” σε διάφορα σημεία, αντικατάσταση λαμπτήρων στον Καράβολα, ο οποίος βρισκόταν στο σκοτάδι, ξεπάγωμα εργασιών που είχαν ξεχαστεί εδώ και μήνες σε παιδική χαρά στον Κατσαμπά, και δύο νέες παιδικές χαρές, οι οποίες εγκαινιάζονται από τη δημοτική Αρχή σε Αλικαρνασσό και Μεσαμπελιές, είναι έργα που εκτελούνται την τελευταία στιγμή και λίγες μόλις μέρες πριν την κάλπη.

Υλοποίηση έργων στον δήμο Ηρακλείου που είχαν “βαλτώσει” τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ τώρα που κινούμαστε σε προεκλογικούς ρυθμούς ξαφνικά ορισμένα σημεία της πόλης άρχισαν να μετατρέπονται σε εργοτάξιο.

Οι εργασίες αυτές, όπως λένε και οι ίδιοι οι πολίτες, ξεκίνησαν με σημαντική καθυστέρηση όχι μηνών, αλλά χρόνων, με τους ίδιους να διαμαρτύρονται έντονα με φόντο τις απαράδεκτες εικόνες που επικρατούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια είτε λόγω αδιαφορίας, είτε εξαιτίας άλλων προβλημάτων και καταστάσεων. Οι εικόνες που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες αλλά και αυτές που συναντήσαμε κατά το ρεπορτάζ, καταστάσεις κάτω από τις οποίες ζουν καθημερινά οι δημότες αυτής της πόλης, προκαλούν το κοινό αίσθημα, με τους δημότες να σχολιάζουν ποικιλοτρόπως τον προεκλογικό... οργασμό έργων, σημειώνοντας ότι όλα γίνονται για τα μάτια του κόσμου ενόψει εκλογών και ενώ βασικά ζητήματα καθημερινότητας δεν έχουν επιλυθεί, όπως καθαριότητα, λακκούβες, συντηρήσεις ελεύθερων χώρων και μνημείων, και όχι μόνο.

Ταλαιπωρία στην Ικάρου

Μερικές μέρες πριν τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, ο Δήμος αποφάσισε να ασφαλτοστρώσει τη λεωφόρο Ικάρου, έναν από τους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν παρουσίαζε και την καλύτερη εικόνα.

Η διακοπή όμως της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Ικάρου τις δύο τελευταίες μέρες, λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης, έφερε ταλαιπωρία και κούραση υπό τον καυτό ήλιο.
Τόσο προχθές Τετάρτη όσο και χθες Πέμπτη, ιδιαιτέρως στις ώρες αιχμής, τα οχήματα που διέρχονταν από τη λεωφόρο Ικάρου, στη διασταύρωση με το λεωφόρο Καζαντζίδη, κινούνταν σημειωτόν, με τους οδηγούς να πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον μεγάλη υπομονή.

Οι απαραίτητες εργασίες ασφαλτόστρωσης, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες στη συγκεκριμένη περιοχή του Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία.

Με δεδομένο τις υψηλές θερμοκρασίες και το γεγονός ότι πρόκειται για σημείο με έντονη κυκλοφοριακή κίνηση, η ταλαιπωρία που πέρασαν οι διερχόμενοι οδηγοί δεν είχε προηγούμενο, καθώς ήταν αναγκασμένοι να περιμένουν σε ατελείωτες ουρές.

Δύσκολες ώρες, βέβαια, περάσαν και οι εργαζόμενοι του συνεργείου που εκτελούσε τις εργασίες ασφαλτόστρωσης, οι οποίοι δούλευαν υπό τον καυτό ήλιο και υπό αντίξοες συνθήκες. Όπως πάντως αναφερόταν στην ανακοίνωση, η δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των δημοτών, λόγω της αναγκαιότητας εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών.

«Μας θυμούνται μόνο για την ψήφο» - Εγκαινιάζονται δύο παιδικές χαρές

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι η δημοτική Αρχή προχωρά στα εγκαίνια δύο νέων παιδικών χαρών, λίγες μέρες πριν την κάλπη. Συγκεκριμένα, μέσα σε όλον αυτόν τον προεκλογικό οργασμό έργων, εγκαινιάζεται και η παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Ηροδότου και Διδούς. Ο λόγος για μια καινούργια παιδική χαρά, την οποία εγκαινίασε άρον άρον χθες Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 6:30 μ.μ., ο Δήμος Ηρακλείου, στη Νέα Αλικαρνασσό και ένα χώρο παιχνιδιού που σχεδίασε και υλοποίησε η Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων.
Δημότες, σχολιάζοντας τον προεκλογικό... αυτό φόρτο εργασιών στον Δήμο Ηρακλείου ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, διαθέτουν, όπως σημειώνουν, καλή μνήμη για όσα έγιναν ή δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.
«Όλα αυτά γίνονται για τις ψήφους. Τότε μόνο μας θυμούνται. Τόσο καιρό δεν έγινε τίποτα. Τώρα, τις τελευταίες μέρες, θέλουν να κάνουν όλα τα έργα. Τα έργα αυτά καθυστέρησαν να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια», λένε οι δημότες, που μεθαύριο Κυριακή θα στείλουν το δικό τους μήνυμα στην κάλπη, ενώ τα ζητήματα που θέτουν ως προτεραιότητα για την πόλη του Ηρακλείου αφορούν κυρίως την καθαριότητα, το οδόστρωμα και το κυκλοφοριακό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια