Ηράκλειο

Οι Θεολόγοι της Κρήτης για την εκδημία του π. Ηλιού Βολονάκη

Ψήφισμα για την εκδημία του π. Ηλιού Βολονάκη Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Ηλιού Βολονάκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να εκφράσει ομόφωνα συλλυπητήριες ευχές στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στην οικογένεια του εκλιπόντος Πρωτοπρεσβυτέρου.

Ακολουθεί αναλυτικά το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων, οι Θεολόγοι της Κρήτης με πολλή οδύνη πληροφορηθήκαμε την εκδημία προς Κύριον του Μακαριστού Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Ηλιού Βολονάκη, επί σειρά ετών Ιερατικώς Προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Τίτου Ηρακλείου.

Ο Μακαριστός πατήρ Ηλίας διετέλεσε ο πρώτος Πρόεδρος του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων εν έτει 1983 με σημαντικότατη παρουσία και πάντοτε παρέμεινε κοντά στον Σύνδεσμο και τους Κρήτες Θεολόγους.

Η διακονία του δεν ήταν πολύτιμη και θυσιαστική μόνο για το ποίμνιο της αγαπημένης του ενορίας του Αγίου Τίτου, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς θεολόγους και τη γενικότερη εκπαιδευτική κοινότητα. Η αγάπη του για τους νέους ήταν έκδηλη σε όλες τις εκφάνσεις της διακονίας του, ιερατικής, εκκλησιαστικής, ποιμαντικής, οικογενειακής, εκπαιδευτικής.

Ο Θεός του χάρισε πολλά έτη ζωής, τα αξιοποίησε καταλλήλως προς Δόξα Θεού. Πάντοτε θα παραμένει παράδειγμα για τους Θεολόγους της Κρήτης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα:

1) Να εκφράσει συλλυπητήριες ευχές στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στην οικογένεια του εκλιπόντος Πρωτοπρεσβυτέρου

2) Να δημοσιευθεί το παρόν στα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως

3) Να συμμετέχει σύσσωμο στην εξόδιο Ακολουθία

Ευχόμαστε ο Κύριος Ιησούς Χριστός να τον κατατάξει στη Χώρα των Ζώντων και να αναδείξει τη μνήμη του αιωνία».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια