Ηράκλειο

Ο Παύλος Πολάκης στο Ηράκλειο - Εγκαινίασε μαστογράφο & Ξενώνα Φιλοξενίας

Παρουσία φορέων και εκπροσώπων του τομέα της Υγείας, υλοποιείται το πρόγραμμα του αναπληρωτή υπουργού

Λίγες ώρες έμειναν για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Ελευθερίας και ο αναπληρωτής Υγείας Παύλος Πολάκης βρίσκεται στο πλευρό του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο κ. Πολάκης, στο πλαίσιο του «φορτωμένου» προγράμματός του, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου και πραγματοποίησε τα εγκαίνια του νέου μαστογράφου, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Βενιζέλειου – Πανάνειου Νοσοκομείου.

Η Πέμπτη, όμως, φαίνεται πως είναι ημέρα… εγκαινίων, αφού ο υφυπουργός εγκαινίασε και το νέο Ξενώνα Φιλοξενίας του Βενιζέλειου – Πανάνειου Νοσοκομείου.

Ο ξενώνας Αριάδνη για συγγενείς ασθενών

Πρόκειται για τον ξενώνα Αριάδνη, η υλοποίηση του οποίου βασίστηκε σε μία ιδέα των εργαζομένων του νοσοκομείου και χρηματοδοτήθηκε από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Όπως εξήγησε ο κ. Πολάκης, οι άνθρωποι που έρχονται από τα νησιά του Αιγαίου και όλη την Κρήτη είχαν ανάγκη αυτόν τον χώρο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, λόγω μακροχρόνιας νοσηλείας, κρίνεται απαραίτητη η διαμονή των συνοδών συγγενών σε ξενοδοχείο, που συνεπάγεται υψηλές δαπάνες και γι' αυτό η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να αξιοποιήσει την ιδέα του σωματείου.

Το έργο, όπως είπε, χρηματοδοτήθηκε από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, με το ποσό των περίπου 100.000, ενώ στις 20.000 ευρώ ανήλθαν οι δωρεές. Υλοποιήθηκε χάρη και στην εθελοντική εργασία των τεχνικών του νοσοκομείου και αριθμεί 8 κρεβάτια, τα οποία διατίθενται κατά προτεραιότητα σε συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή που η κατοικία τους βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 60 χλμ. από το Ηράκλειο.

Ενισχύθηκε το προσωπικό στην Κρήτη

«Τα τελευταία 35 χρόνια το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύθηκε στην Κρήτη με 1.800 άτομα προσωπικό, 530 είναι γιατροί και οι υπόλοιποι ανήκουν στο υπόλοιπο προσωπικό από τους οποίους τα 300 άτομα ενίσχυσαν την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Έτσι θα συνεχίσουμε, όλο τον εξοπλισμό εννοείται ότι θα τον δουλεύουν οι εργαζόμενοι του συστήματος. Ανήκει στο σύστημα, ανήκουν στο σύστημα και όχι όπως είπε ο κύριος Μητσοτάκης νοικιάζοντας τους σε ιδιώτες, δίνοντας δώρο τους εργαζομένους μας για να οικονομάνε οι ιδιώτες από τα χρήματα που δίνει ο ΕΟΠΥΥ στο δημόσιο σύστημα υγείας», όπως είπε.

Ο Χανιώτης υφυπουργός επισκέφτηκε το εργοτάξιο της νέας πτέρυγας του Βενιζελείου και ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης του έργου από τον υπεύθυνο της κατασκευαστικής εταιρείας, ενώ είχε προγραμματιστεί και συνάντηση του Παύλου Πολάκη με τους εργαζόμενους στο Βενιζέλειο, στη Βιβλιοθήκη του νοσοκομείου.

Εγκαίνια στο νέο μαστογράφο του Κέντρο Υγείας Ηρακλείου

Ο Παύλος Πολάκης στον Ξενώνα Φιλοξενίας του Βενιζελείου

Στο εργοτάξιο της νέας πτέρυγας του Βενιζελείου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Συνάντηση με εργαζόμενους του νοσοκομείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια