Έσβησε ο π. Ηλίας Βολονάκης – Το αντίο της κόρης του

Κρήτη
Έσβησε ο π. Ηλίας Βολονάκης – Το αντίο της κόρης του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο η Εξόδιος Ακολουθία

Για την γειτονιά των αγγέλων ξεκίνησε ο π. Ηλίας Βολoνάκης. Ο αγαπητός ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Τίτου που έσβησε ειρηνικά και ήσυχα δίνοντας προηγουμένως έναν μεγάλο αγώνα για την ζωή με δύναμη και υπομονή.

Καθηλωτική είναι η ανάρτηση της κόρης του Ελένης Βολονάκη που αποχαιρετάει με συγκινητικά λόγια τον πολυαγαπημένο της πατέρα.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το Σάββατο 25 Μαϊου 2019 στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 «Ο αγαπημένος μας πατέρας, ο πολυαγαπημένος όλων μας πατήρ Ηλίας, που υπηρέτησε ως εφημέριος του Αγίου Τίτου για 59 χρόνια, έφυγε ειρηνικά και ήσυχα, αφού έδωσε τον αγώνα του με μεγάλη δύναμη και υπομονή.

Μαχητής στη ζωή μαχητής και στο θάνατο. Πιστός και αφοσιωμένος λειτουργός στην εκκλησία του, στο σπίτι του. Με το λαμπερό του χαμόγελο αγκάλιαζε όλο τον κόσμο, έδινε απλόχερα την αγάπη του, την προσευχή του και όλο του τον εαυτό σε όλους. Οραματιζόταν και αγωνιζόταν ιδιαιτέρως για τους νέους. Άνθρωπος και των λόγων και των έργων. Η προσωποποίηση της χαράς, της πίστης και της αισιοδοξίας. Αγαπούσε και δινόταν στην οικογένειά του, λάτρευε τα εγγόνια του, την δε πρεσβυτέρα του ... η ζωή του! Είμαστε περήφανοι για τη λεβεντιά του, τη γνησιότητά του, την αλήθεια του.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου μπαμπά στους αγίους και στους αγγέλους. Σ' έχουμε μέσα μας, στην καρδιά μας, ό,τι είμαστε το οφείλουμε σε σένα, σ' αγαπάμε και θα μας λείπεις. Την ευχή σου να έχουμε!!!!

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το Σάββατο 25 Μαϊου 2019 στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο της Κρήτης».

Το αγγελτήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης  για την εκδημία του π. Ηλία Βολονάκη

Ἡ Ἱερά Ἀρχιεπισκοπή Κρήτης μετά θλίψεως ἀναγγέλλει τήν εἰς Κύριον ἐκδημίαν τοῦ Αἰδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου π. Ἠλιού Βολονάκη, ἐπί σειράν ἐτῶν διατελέσαντος Ἱερατικῶς Προϊσταμένου τοῦ Ἱεροῦ Καθεδρικοῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Τίτου Ἡρακλείου.

Τό σκήνωμα αὐτοῦ θά μεταφερθῆ τήν Παρασκευήν, 24 Μαΐου 2019 καί ὥραν 5 μ.μ. εἰς τόν Ἱερόν Καθεδρικόν Ναόν τοῦ Ἁγίου Τίτου Ἡρακλείου.

Τό πρωΐ τοῦ Σαββάτου, 25 Μαΐου 2019, θά τελεσθῆ Θεία Λειτουργία καί τήν 12 μεσημβρινήν ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία αὐτοῦ.

Συλλυπητήρια Δημάρχου για τον ιερέα Ανδρέα Βολονάκη

«Ο ιερέας Ηλίας Βολονάκης, υπήρξε μια προσωπικότητα ιδιαίτερα αγαπητή στον τόπο μας, χάρις στο πλούσιο εκκλησιαστικό και φιλανθρωπικό του έργο ως εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου.

Με την ευγένεια, την σεμνότητα, την καλοσύνη, και την διαρκή διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης –στοιχεία που τον διέκριναν σε όλη την ζωή του– θα κατέχει ξεχωριστή θέση στην μνήμη όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην Εκκλησία της Κρήτης.».

Η «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» για τον αδόκητο χαμό του π. Ηλία Βολονάκη

«Με μεγάλη θλίψη και βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του πρώην εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Τίτου πατρός Ηλία Βολονάκη. Ο εκλιπών υπήρξε μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα με πολυποίκιλτη κοινωνική προσφορά που ξεπερνούσε τα στενά όρια της ενορίας του Αγίου Τίτου. Ήταν ο δημιουργός και ο στυλοβάτης του Κέντρου Νεότητας στην οδό Επιμενίδου, του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογένειας στην οδό Κορωναίου, του κατασκηνωτικού και συνεδριακού κέντρου στη Ρογδιά και της Εταιρείας Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής. Με τα στελέχη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας είχε τακτική επαφή και ήταν μάλιστα από τους πρώτους που μας είχε συγχαρεί για την πρόταση που έγινε πριν λίγους μήνες για την εξαγορά από τον Δήμο του κτηρίου του ιστορικού Λυκείου ‘ο Κοραής’. Είχε κάνει μάλιστα και αξιοσημείωτες προτάσεις για τη μετέπειτα χρήση του.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα μας καθοδηγεί στα βήματά μας.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News