Εγκαίνια στο Ιατρείο Σταλίδας

Ηράκλειο
Εγκαίνια στο Ιατρείο Σταλίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα εγκαινιάστηκε το Ιατρείο Σταλίδας

Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ιατρείο Σταλίδας, παρουσία του δημάρχου Χερσονήσου, κ. Γιάννη Μαστοράκη, του υποδιοικητή της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, κ. Στυλιανού Δημητρακόπουλου, του διευθυντή του Κ.Υ. Καστελίου, κ. Εμμανουήλ Μαρκάκη, της συντονίστριας τομέων Π.Φ.Υ. Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κ. Κορνηλίας Μακρή και άλλων εκπροσώπων τοπικών και αυτοδιοικητικών φορέων.

Η λειτουργία του αποτελεί παράδειγμα καλής συνεργασίας του Δήμου Χερσονήσου, της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και ιδιωτών καθώς έρχεται να καλύψει ανάγκες Υγείας μιας διαρκώς αναπτυσσόμενης περιοχής. Η λειτουργία του νέου Ιατρείου εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης για την επαρκή κάλυψη με δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ενός πολύ μεγάλου δήμου, όπως αυτός του Δ. Χερσονήσου.

Επόμενος στόχος είναι η σύσταση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μαλίων, νέου Ιατρείου στις Κάτω Γούβες καθώς και σύσταση και λειτουργία Κέντρου Υγείας Χερσονήσου στο ακίνητο του πρώην Ι.Κ.Α. Χερσονήσου.

Συνεπείς στην υπηρέτηση της ιδέας δημόσιας, ποιοτικής και δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ως βάση του Ε.Σ.Υ., υπηρετούμε αυτό το στόχο με έργα και όχι με λόγια. Για την περαιτέρω υλοποίηση του στόχου αυτού τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται η νέα προκήρυξη για ιατρούς στις Τ.ΟΜ.Υ. που θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε και νέες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί.

Η διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ.Κρήτης ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλλαν για την έναρξη λειτουργίας  του Ιατρείου Σταλίδας και με την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για την ένταξη στο πρόγραμμα LEADER και την χρηματοδότηση δύο εργολαβιών για τον εκσυγχρονισμό και ενεργειακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Αγίας Βαρβάρας και Αρκαλοχωρίου, συνολικού προϋπολογισμού (327.000) ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News