Ηράκλειο

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Εγκαίνια με διαμαρτυρίες, παρουσία Γαβρόγλου

Ικανοποίηση για τους φορείς - Δυσαρέσκεια από μερίδα φοιτητών

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο – πρώην ΤΕΙ Κρήτης, για τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Στα εγκαίνια βρέθηκαν και φορείς του νησιού, αλλά και καθηγητές του μέχρι πρότινος ΤΕΙ.

Στο βήμα ανέβηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι αντιδράσεις, με μία μερίδα φοιτητών να σηκώνει πανό για την αλλαγή που έγινε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πάντως, προ ημερών απόφοιτοι του ΤΕΙ – ΑΕΙ Κρήτης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα κυβερνητική πρωτοβουλία ώστε οι ίδιοι να αναγνωριστούν ως απόφοιτοι πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, «στις 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των αποφοίτων ΤΕΙ-ΑΤΕΙ Κρήτης στα γραφεία της ΠΕΠΤΕΓ (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων) Ηρακλείου με συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων και κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Πετράτο, πρόεδρο της ΠΕΠΤΕΓ. Ενημερωθήκαμε σχετικά με τις εξελίξεις της κατάργησης του ΤΕΙ Κρήτης και αποσαφηνίστηκε ότι, από ιδρύσεώς του, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ανήκει στην Ανώτατη Εκπαίδευση Τεχνολογικού Τομέα και είμαστε όλοι (ΤΕΙ-ΑΤΕΙ) απόφοιτοι τετραετούς φοίτησης με καθηγητές μέλη ΔΕΠ».

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση, «στοχεύουμε στην αντιστοίχιση του πτυχίου μας με τα πτυχία του νέου εκπαιδευτικού Ιδρύματος που ιδρύθηκε στη θέση του ΤΕΙ Κρήτης και ονομάζεται πλέον Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Σύντομα θα ενημερωθείτε για τις επόμενες δράσεις. Κρίνεται απαραίτητη η μαζική συμμετοχή σας, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στα επόμενα βήματά μας. Απόφοιτοι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια