Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων για θάνατο 16χρονου Φιλίππου: «Δε δεχόμαστε έναν ακόμη θάνατο από ηλεκτροπληξία»

Ηράκλειο
Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων για θάνατο 16χρονου Φιλίππου: «Δε δεχόμαστε έναν ακόμη θάνατο από ηλεκτροπληξία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ζητά η ΠΟΣΕΗ από το Υπουργείο και τα ΜΜΕ, με αφορμή το θάνατο του ανηλίκου;

Τα συλλυπητήρια της για τον τραγικό θάνατο του 16χρονου Φιλίππου απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) στην οικογένεια του νεαρού μαθητή.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Η ΠΟΣΕΗ και οι αδειούχοι Εργολήπτες Ηλεκτρολόγοι σε όλη τη χώρα, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού και προς την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης, που θρηνούν την απώλεια ενός νέου παιδιού από το ηλεκτρικό ρεύμα».

Μάλιστα, «η ΠΟΣΕΗ, τα 72 Σωματεία – Μέλη της και οι αδειούχοι Εργολήπτες Ηλεκτρολόγοι που εκπροσωπεί σε ολόκληρη τη χώρα, δεν εννοούν να δεχθούν ότι για μία ακόμη φορά έρχεται να συγκλονίσει την κοινή γνώμη της χώρας μας, ένας τραγικός θάνατος από ηλεκτροπληξία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Για το λόγο αυτό η ΠΟΣΕΗ ζητά «από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομίας & Ανάπτυξης και Παιδείας να σταθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου και να θωρακίσουν την Ελληνική κοινωνία, τους πολίτες αυτής της χώρας, με όλες τις απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις και κυρίως να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη συνεχή ενημέρωση των καταναλωτών και ιδιαίτερα των παιδιών μας, μέσα από τη θεσμοθέτηση προγραμμάτων ενημέρωσης για το ηλεκτρικό ρεύμα στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές της εκπαίδευσης».

Παράλληλα καλεί «τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση ενημέρωσης και προβολής των θεμάτων για την ασφαλή χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να συμβάλουν στην προσπάθεια να εξαλειφθούν τα θανατηφόρα ατυχήματα και τα ατυχήματα από την χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος».

«Η ΠΟΣΕΗ, τα 72 Σωματεία – Μέλη της και οι αδειούχοι Εργολήπτες Ηλεκτρολόγοι σε όλη την χώρα, θα συνεχίσουμε αμείωτα την προσπάθεια προς την κατεύθυνση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για τους κινδύνους από τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, διότι δεν είναι δυνατό το 2019 να χάνονται άδικα και αναίτια ζωές από το ηλεκτρικό ρεύμα», καταλήγει η  ανακοίνωση.

Πως συνέβη το δυστύχημα;

Σύμφωνα με τον πατέρα του 16χρονου Φιλίππου, το δυστύχημα συνέβη όταν ο μαθητής άναψε το λαμπατέρ του γραφείου του.

Όπως χαρακτηριστικά είχε σχολιάσει ο πατέρας του «Ο γιος μου δεν προσπάθησε να αλλάξει κάποια λάμπα. Το μόνο που έκανε ήταν να ανάψει το λαμπατέρ που βρισκόταν στο γραφείο του… Όπως θα μπορούσε να κάνει ο καθένας μας».

Ενώ, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί δεν “έπεσε” το ρελέ (αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης), όταν ο ανήλικος “χτυπήθηκε” από το ηλεκτρικό ρεύμα;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News