Τελετή μνήμης για τους πεσόντες στη Μάχη του Κοψά

Ηράκλειο
Τελετή μνήμης για τους πεσόντες στη Μάχη του Κοψά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σωκράτης Βαρδάκης για τη γενναιότητα, την αυτοθυσία και τον ηρωισμό των Κρητικών

Στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στη Μάχη του Κοψά παρευρέθηκε καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη των ηρώων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Με αφορμή το γεγονός, ο κ. Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου 1941 ξεκίνησε η αεροπορική επιχείρηση Ερμής. Η ηρωική αντίσταση των Κρητικών, όχι μόνο αντέστρεψε τις προβλέψεις των κατακτητών αλλά καθόρισε αποφασιστικά την πορεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τη Μάχη του Κοψά, στρατιώτες και απλοί πολίτες με ηρωισμό, γενναιότητα και αυταπάρνηση, υπερασπίστηκαν και κράτησαν ελεύθερη την περιοχή, επιφέροντας σημαντικές φθορές στους Γερμανούς.

Αυτή την επέτειο τιμούμε, αποτίοντας φόρο τιμής στους προγόνους μας και στο άσβεστο παθός τους για ελευθερία. Το ατρόμητο πνεύμα των ηρώων μας, ανδρών, γυναικών παιδιών και ηλικιωμένων που αγωνίστηκαν ενάντια στον κατακτητή, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, οι αγώνες τους παραμένουν ζωντανοί και εμπνέουν τους δικούς μας αγώνες ενάντια σε κάθε μορφή ανελευθερίας και προσπάθειας επαναφοράς ακραίων φασιστικών αντιλήψεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News