Νέο πάρκινγκ αεροδρομίου: «Θα διασχίζουμε 800μ. κάτω από τον καυτό ήλιο»

Ηράκλειο
Νέο πάρκινγκ αεροδρομίου: «Θα διασχίζουμε 800μ. κάτω από τον καυτό ήλιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος χώρος στάθμευσης άναψε «φωτιές» στους εργαζομένους

Προβληματισμό, παράπονα και πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της ΔΕΠΑΝΑΛ (Μονομετοχικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Ηρακλείου) να ζητήσει από τους εργαζομένους του αεροδρομίου Ηρακλείου να σταθμεύουν σε έκταση απέναντι από τη ΣΕΑΠ, που βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 800 μέτρων από τον αερολιμένα όπως καταγγέλλουν.

Η απόφαση έχει ανάψει «φωτιές» αφού οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» υποστηρίζουν ότι η καθημερινότητά τους θα μετατραπεί σε κόλαση.

Θα διανύουμε 800 μέτρα με ζέστη και φορώντας στολή

Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά ο υπάλληλος του αεροδρομίου Κωστής Κολυδάκης από την μεταφορά του πάρκινγκ προκύπτουν τα εξής ζητήματα:

-Η μεγάλη απόσταση 800 μέτρων από το χώρο εργασίας τη στιγμή μάλιστα που απαγορεύεται η στάθμευση περιμετρικά του πάρκιγνκ

-Με δεδομένο ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο εκατοντάδες γυναίκες, εργαζόμενες του αεροδρομίου θα διανύουν από τις 20:30 εώς 6 το πρωί την απόσταση χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους

-το καλοκαίρι με θερμοκρασίες 35-40 βαθμούς Κελσίου και φορώντας στολή οι υπάλληλοι θα διασχίζουμε την μεγάλη διαδρομή

Παράλληλα ο κ. Κολυδάκης διερωτάται ακόμα αν υπάρχουν εγγυήσεις ότι ο χώρος θα έχει διαμορφωθεί και θα είναι έτοιμος και αν η έκταση θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων ή θα δημιουργούνται αντιπαραθέσεις τονίζοντας «ποιος φωστήρας παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις;».

Δωρεάν το προτεινόμενο πάρκιγνκ

Μέχρι σήμερα το αντίτιμο που καταβάλλει κάθε εργαζόμενος για το υπάρχων πάρκινγκ ανέρχεται σε 20 ευρώ το μήνα, ποσό που αναμένεται να μειωθεί στο ελάχιστο με το νέο χώρο στάθμευσης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Γιάννης Ξυλούρης απαντά ότι ο νέος χώρος στάθμευσης θα λειτουργεί  δωρεάν (και δεν θα κοστίζει 10 ευρώ το μήνα όπως έγραφε η ανακοίνωση) ενώ αποτελεί πρόταση της ΔΕΠΑΝΑΛ και όχι οριστική απόφαση. 

Όπως τονίζει ο κ.Ξυλούρης : «αυτή στιγμή έχουν δοθεί 850 κάρτες στάθμευσης σε υπαλλήλους του αεροδρομίου, πληρώματα αεροσκαφών και χώρους που έχουν μισθωθεί σε εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων ενώ προτεραιότητα δίνεται σε πληρώματα και εταιρίες. Σε ότι αφορά στην απόσταση θα ανοίξουμε και μια έξοδο στο τέλος του νέου προτεινόμενου πάρκινγκ, μέσα στο Ικάριο και θα οδηγεί στο πεζοδρόμιο του αεροδρομίου.Η απόσταση που θα διανύουν θα είναι -αν όχι μιρκότερη- ίδια με την προέκταση του πάρκινγκ με τον λόφο. Το πάρκινγκ θα λειτουργεί με «μάτι» και τη χρήση καρτών που θα δοθούν».

Όπως σημείωσε την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους εργαζομένους για το θέμα, ενώ η λύση είναι μόνο προσωρινή καθώς αναμένεται η απάντηση για του υπουργείου για την παραχώρηση της έκτασης της 126 ΣΜ έναντι μισθώματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News